RETRIMITEREA

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
bobocel

RETRIMITEREA

Post by bobocel » 02 Feb 2006, 13:01

Am o maaaaare dilema !!! :?

explicati-mi va rog ce inseamna: "Argumente folosite pentru admiterea retrimiterii, dar invocate impotriva acesteia." 8O - (drept international privat, Prof.univ.dr. Augustin FUEREA) 8O {sunt in ceata, nu mai inteleg nimic}

notiune: RETRIMITEREA reprezinta procedeul juridic prin care legea straina desemnata ca aplicabila (potrivit normei conflictuale a tarii noastre) refuza competenta ce i se atribuie si retrimite la randul ei aceasta competenta legii unui alt stat.

retrimiterea intervine in cazul conflictului negativ de interese

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 03 Feb 2006, 12:41

daca scoti din context propozitia sigur ca nu mai intelegi nimic.
ca sa nu mai spun ca nici noi nu putem ghici ce a vrut dl Fuerea sa zica cu aceasta fraza de mare efect ca nu avem cartea lui in fata.
Sfatul meu este ori sa citesti argumentele la care prea-luminatul se refera sa vezi daca te mai lamuresti, fie sa sari pur si simplu peste aceasta propozitie fara sa te agiti prea mult.

nenorocirea cu cursurile astea de international privat este ca mult-stimatii autori copiaza cu sarguinta ce a scris Filipescu in cursul lui (il si pomenesc des in notele de subsol) dar fiindca nici ei nu pricep prea bine ce a vrut dl Filipescu (decedat astazi) sa spuna, citeaza fragmentat asa ca te baga in ceata mai mult chiar decat cursul lui Filipescu (care si el era incetosat rau)

daca imi spui contextul incerc sa te luminez insa daca imi ceri sa-ti traduc o propozitie rupta din context mi-e greu de tot.

Post Reply