rog urgent ajutor:ancheta sociala esalonare amenda

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
acd2you

rog urgent ajutor:ancheta sociala esalonare amenda

Post by acd2you » 31 Jan 2006, 14:59

va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema: stiu ca, pe CCP, se poate dispune esalonarea amenzii penale daca amendatul are o situatie familiala mai grea, o stare materiala precara. am inteles ca in acest caz se dispune de catre judecator efectuarea unei anchete sociale care sa constate situatia sa materiala si familiala.
intrucat nu lucrez in domeniu, dar am nevoie neaparat de aceasta informatie, va rog sa imi precizati si mie care este textul de lege in baza caruia se dispune efectuarea anchetei sociale, si care este textul de lege care precizeaza in competenta cui cade efectuarea anchetei sociale: a autoritatii tutelare sau a asistentei sociale? ca stiu ca ancheta se face la primarie, dar la unele primarii se face de catre autoritatea tutelara, iar la altele de serviciul de asistenta sociala. de fapt, cine trebuie sa faca ancheta si de ce?
va multumesc mult.

aiurel

Post by aiurel » 01 Feb 2006, 10:31

In mod normal, in acest caz, cred ca ancheta sociala ar trebui sa fie efectuata de catre serviciul de asistenta sociala de pe langa primarie.

autoritatea tutelara face ancheta sociala numai daca este vorba de minori.

wittmann

Post by wittmann » 01 Feb 2006, 13:38

Cred ca in cazul de fata cel mai indicat ar fi un referat intocmit de catre Serviciul de Reintegrare. Ancheta sociala facuta de catre primarii, pe langa faptul ca e facuta de persoane insuficient pregatite in acest sens are un caracter superficial.

Post Reply