Semnatura presedintelui

Discutii privind procedura penala
Post Reply
dibmar

Semnatura presedintelui

Post by dibmar » 23 Jan 2006, 14:47

Este sau nu obligatorie semnarea sentintei penale de catre presedinte?

sechmet

Post by sechmet » 23 Jan 2006, 14:49

Te referi la exemplarul comunicat sau la cel din dosar?

dibmar

Post by dibmar » 23 Jan 2006, 15:05

Cel comunicat, nu am vazut ex.din dosar.

wittmann

Post by wittmann » 23 Jan 2006, 17:12

Nu. Aceea e o simpla copie.

insolit

Post by insolit » 23 Jan 2006, 18:16

potrivit ROI se semneaza 2 exemplare, unul merge la mapa de sentinte, altul ramane la dosar. exemplarele pt comunicare nu se semneaza, ele nu sunt originale, ci doar copii ale sentintei

dibmar

Post by dibmar » 26 Jan 2006, 01:09

Deci daca decizia din dosar nu este semnata,ce se poate face?
Care este dovada ca este data de judecator?
Care este motivul nesemnarii? Oare grefierii au mai putin de lucru si sunt indreptatiti sa semneze ,(astfel totusi este semnata de cineva)?

wittmann

Post by wittmann » 26 Jan 2006, 19:11

Daca sentinta de la dosar e nesemnata, atunci e motiv de nulitate absoluta. Dar ma indoiesc sa fie nesemnata.

dibmar

Post by dibmar » 27 Jan 2006, 03:35

Te rog nu glumi cu mine referitor la asta! Chiar este motiv de nulitate absoluta?
Si ma si explic :pt.ca in baza unei decizii data in recurs de tribunal,si care este in dosar - ESTE NESEMNATA ,s-a dispus restituirea imob.in care am cumparat eu ap.....

...cred ca m-a luat valul putin chiar daca e asa cum spui,eu nu pot contesta aceasta decizie pt.ca nu am fost parte in acel proces....si era civil

Multumesc mult.

insolit

Post by insolit » 27 Jan 2006, 07:15

daca minuta este semnata, atunci nu poti invoca nici o nulitate.
poate semna oricine, adica si presedintele instantei, oricand

wittmann

Post by wittmann » 27 Jan 2006, 16:27

dibmar wrote:
...cred ca m-a luat valul putin chiar daca e asa cum spui,eu nu pot contesta aceasta decizie pt.ca nu am fost parte in acel proces....si era civil

Multumesc mult.
Atunci nu poti ataca decizia, dar nici nu-ti este opozabila.

dibmar

Post by dibmar » 28 Jan 2006, 00:06

Imi place ca vorbiti "din lege",problema este ca nu se respecta .Ce pot sa fac ? In baza acestei decizii ei sunt proprietari si eu nu?-nu am fost parte in proces,nu este semnata (cea din dosar nici de grefier)am spus e civil,iar eu nu o pot ataca .Cum sa inteleg asta?
Convingeti-ma ca eu gresesc si plec in douaa minute din acest apartament,pt.care am muncit o viata (21ani) haide-ti macar aici aveti curaj,oricum nu ma uit in ochii vostri cand dati sentinta DAR VREAU SA FIE LEGE-ADEVAR,aratai-mi unde am gresit.

Intuiesc ca in mare stiti ce am postat si despre ce este vorba.
Multumesc pt.raspuns!

wittmann

Post by wittmann » 28 Jan 2006, 10:23

Daca ne spui problema concret poate iti putem da o opinie mai "competenta".

flaviusnet

Post by flaviusnet » 28 Jan 2006, 17:46

pai cum vine asta:nu esti parte in proces dar exista posibilitatea sa fii evacuat?ai calitatea de chirias sau cum?
in primul rand faptul ca unul din cele doua exemplare nu a fost semnat atrage intradevar nulitatea absoluta,fapt ce poate fi invocat de orice persoana interesata...dar este cert ca asemenea "erori" se intampla extrem de rar..hotararea astfel data iti era favorabila?

mariusms

Post by mariusms » 28 Jan 2006, 18:19

Exista o hotarare care nu-ti este opozabila (nu ai fost parte) si ei iti cer evacuarea in baza ei? Ai la indemana doua cai urgente:
1. Actiunea posesorie (o are la indemana si detentorul precar);
2. Contestatia la executare, pentru inopozabilitatea titlului.

Mai departe, asculta sfatul lui Herr si spune clar problema.

dibmar

Post by dibmar » 29 Jan 2006, 01:31

Avand in vedere ca au fost mai multe dosare,am separat subiectele si am postat pe acest forum subiectele;daca incep sa dau detalii mi-e teama ca ma voi repeta si va plictisesc,asa ca daca vreti sa ma ajutati si va rog sa o face-ti-readuc subiectele in...fata;si raspund la intrebarile puse:
1.Nu prea stiu cum e la mine posesorie atata timp cat contractul meu de vanz.cump.e valabil(s-a cerut si s-a anulat un alt contract,dar actiunea a fost facuta impotriva mea)-pe de o parte;iar pe de alta parte exista un pr.vb.de evacuare(teoretic eu sunt evacuata,dar inca sunt in ap.).
2.Contestatie la executare am facut,am cerut anularea titlului motivul ca contr.este valabil si neopozabilitatea acelei decizii,si exista pe rol un proces de stabilire a dreptului de proprietate;am cerut si anularea pr.vb.(despre care nu se pomeneste nimic in sentina);solutia?=respinge actiunea.

Post Reply