declararea in fals la Administratia Financiara

Discutii privind procedura penala
Post Reply
ravita

declararea in fals la Administratia Financiara

Post by ravita » 14 Jan 2006, 05:46

Aveam un contract de chirie pe societate comerciala cu sediul principal legal inregistrat la Finante de catre locatorul meu(persoana fizica).
Contractul era pe 5 ani(eu, ca administrator la S.C. l-am notificat si la C.F).
Fiind la zi cu plata chiriei, locatorul se prezinta la Finante si declara IN FALS CA NU MAI ARE VENITURI DIN INCHIRIERE.
Cei de la Finante ii inregistreaza cererea fara sa-i ceara DOVADA din partea S.C ca intre cele doua parti a avut loc rezilierea sau alta forma prin care contractul nu mai era valabil.
Ce ar fi daca toti locatorii ar proceda asa?
La cateva zile, la adresa respectiva imi vine in posta o adresa de la Finante, adresata locatorului(doar era casa omului...)cu venitul din inchiriere pe perioada scursa din an pana la data declaratiei acestuia ca nu mai are venituri!?Aceasta este dovada, ca mie, ca S.C. mi-a produs un prejudiciu!Cred ca si cei de la Finante se fac vinovati ca nu au verificat ce parere are S.C., mai are contractul valabil...
Dupa acest incident, am mai platit cateva luni, perioada care nu a mai declarat-o locatorul la FINANTE, dupa care nu am mai platit inca 1 an ramanand in spatiu.
In urma unui proces de evacuare, am consimtit sa parasesc spatiul si prin sentinta judecatoreasca s-a REZILIAT contractul de chirie.
Solicitandu-mi garantia de 300 EURO, locatorul nu mi-a returnat-o, iar eu am intarziat iesirea din spatiu pana am fost evacuat cu executorul judecatoresc.Nefiind prezent la evacuare, s-a spart usa si s-a intrat cu politia in spatiu.Fiind prezent si un evaluator autorizat, adus de executor, mi-a fost facut un INVENTAR al bunurilor din SEDIU(calculatoare, mobila, acte originale,..., cam ce gasesti intr-o firma, fiind vorba de un apartament cu 5 camere).
Toate acestea au fost lasate in CUSTODIE ,fara plata, chiar locatorului.
Acesta a obtinut si un sechestru judiciar al bunurilor mele din firma, demarand un proces prin care imi cerea chiria si pe perioada de 1 an in care nu am mai platit chiria.Am pierdut procesul in prima instanta la judecatorie pe CIVIL, locatorul reusind sa stampileze cu DEFINITIVA sentina si apoi sa o investeasca cu FORMULA EXECUTORIE !!!
Acesta ajunge la acelasi executor judecatoresc care imi trimite SOMATIE DE PLATA.
Ce pot face?Sa introduc contestatie la executare si judecarea de urgenta in camera de consiliu si sa arat ca am RECURAT sentinta care se judeca la sectia COMERCIALA a TRIBUNALULUI TIMISOARA ?
Cam ce-i pot face locatorului pentru declaratia in FALS de la FINANTE si in ce priveste veniturile realizate din chirii si in legatura cu contractu de chirie care , zicea el , NU mai era valabil, desi peste 1 an a fost reziliat prin sentinta judecatoaresca.Nu mai vorbesc, ca intreaga activitate a firmei a incetat fiind in aer! Nu am mai putut depune nici raportarile la toate institutiile statului, deoarece CUSTODELE nu a consimtit sa-mi restituie nici macar bunurile nesechestrabile:acte+obiectele personale.
In termenul legal am recurat sentinta solicitand si suspendarea executarii, dar eu nu am primit nici citatia pentru primul termen!
Va multumesc pentru indrumari !
Radu

iulia-lex

Post by iulia-lex » 16 Jan 2006, 17:48

Poti dovedi falsul in declaratia de la Finante ? Ai primit chitanta pt. chiria platita ulterior acestei declaratii ?

ravita

pot dovedi FALSUL !

Post by ravita » 23 Jan 2006, 21:43

Dupa ce locatorul meu s-a prezentat la FINANTE si a declarat, asa cum i s-a nazarit lui, ca NU MAI ARE VENITURI DIN INCHIRIERI, chiar fara sa ataseze si o dovada din partea Firmei cu care avea contract de inchiriere perfect valabil pe 5 ani, notificat si in cartea funciara , AM MAI FACUT O PLATA DE 21.000.000 rol prin OP in contul bancar al locatorului.
Deci am originalul OP-ului, asa ca pot dovedi ca locatorul a mai incasat chirie si dupa declaratia de la FINANTE !
Cum pot sa procedez in continuare, avand in vedere ca nu-i pot ierta !

radu

iulia-lex

Post by iulia-lex » 24 Jan 2006, 19:53

ceva idei pot incerca.
daca se judeca recursul probabil pana acum ai aflat ce termen ai. Nu stiu daca ai pregatire juridica, asa ca te rog da nu te superi, dar te sfatuiesc sa verifici cand ai termen, pt ca in recurs procedura e mai rapida. S-ar putea sa te trezesti cu hotararea irevocabila fara sa te fii prezentat in instanta.
Tu poti depune la dosarul cauzei adresa de la finante pe care o poti folosi ca proba pentru a dovedi ca locatorul a reziliat unilateral contractul vostru, lucru pe care la declarat la Finante. Decalaratia lui cum ca nu mai are venituri din inchirieri numai in sensul acesta poate fi interpretata. Acea declaratie reprezinta vointa lui de a rezilia ctr. de la data mentionata . faptul ca ai ramas acolo probabil denota bunavointa lui. Aceasta este singura interpretare care-l exonereaza de a raspunde pt savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. In proces declari (arati) ca, desi ai primit mai demult plicul de la Finante, nu l-ai depus la dosar pt. ca nu ai mai gasit acea adresa si asta e motivul pt. care nu ai folosit proba in prima instanta.
In conditiile in care locatorul a reziliat unilateral ctr. de inchiriere si nu ati mai incheiat alt ctr., plata oricarei chirii reprezinta o plata nedatorata si in consecinta, hotararea data de prima instanta e una netemeinica deoarece la baza ei nu a stat nici un temei juridic, la acea data nemaiexistand in derulare nici un ctr. de inchiriere as cum a declarat locatorul la Administratia Financiara.
In paralel, poti sa faci o plangere la parchet, daca crezi ca te avantajeaza, si daca nu poti ajunge eventual la o intelegere cu locatorul. Off the record, in cauzele mele eu merg pe mediere, desi ma folosesc de amenintari cu atragerea raspunderii penale. Nu e prea frumos, dar a tinut de fiecare data, pt ca de obicei fiecare parte vrea sa o pacaleasca pe cealalta, ambele fac greseli si ambele sunt vulnerabile. Decat sa-si asume riscul de a pierde tot , oamenii prefera siguranta unui castig mai mic.

Mili

Re: declararea in fals la Administratia Financiara

Post by Mili » 27 Jan 2006, 23:12

ravita wrote:Aveam un contract de chirie pe societate comerciala cu sediul principal legal inregistrat la Finante de catre locatorul meu(persoana fizica).
Contractul era pe 5 ani(eu, ca administrator la S.C. l-am notificat si la C.F).
Fiind la zi cu plata chiriei, locatorul se prezinta la Finante si declara IN FALS CA NU MAI ARE VENITURI DIN INCHIRIERE.
Cei de la Finante ii inregistreaza cererea fara sa-i ceara DOVADA din partea S.C ca intre cele doua parti a avut loc rezilierea sau alta forma prin care contractul nu mai era valabil.
Ce ar fi daca toti locatorii ar proceda asa?
La cateva zile, la adresa respectiva imi vine in posta o adresa de la Finante, adresata locatorului(doar era casa omului...)cu venitul din inchiriere pe perioada scursa din an pana la data declaratiei acestuia ca nu mai are venituri!?Aceasta este dovada, ca mie, ca S.C. mi-a produs un prejudiciu!Cred ca si cei de la Finante se fac vinovati ca nu au verificat ce parere are S.C., mai are contractul valabil...
Dupa acest incident, am mai platit cateva luni, perioada care nu a mai declarat-o locatorul la FINANTE, dupa care nu am mai platit inca 1 an ramanand in spatiu.
In urma unui proces de evacuare, am consimtit sa parasesc spatiul si prin sentinta judecatoreasca s-a REZILIAT contractul de chirie.
Solicitandu-mi garantia de 300 EURO, locatorul nu mi-a returnat-o, iar eu am intarziat iesirea din spatiu pana am fost evacuat cu executorul judecatoresc.Nefiind prezent la evacuare, s-a spart usa si s-a intrat cu politia in spatiu.Fiind prezent si un evaluator autorizat, adus de executor, mi-a fost facut un INVENTAR al bunurilor din SEDIU(calculatoare, mobila, acte originale,..., cam ce gasesti intr-o firma, fiind vorba de un apartament cu 5 camere).
Toate acestea au fost lasate in CUSTODIE ,fara plata, chiar locatorului.
Acesta a obtinut si un sechestru judiciar al bunurilor mele din firma, demarand un proces prin care imi cerea chiria si pe perioada de 1 an in care nu am mai platit chiria.Am pierdut procesul in prima instanta la judecatorie pe CIVIL, locatorul reusind sa stampileze cu DEFINITIVA sentina si apoi sa o investeasca cu FORMULA EXECUTORIE !!!
Acesta ajunge la acelasi executor judecatoresc care imi trimite SOMATIE DE PLATA.
Ce pot face?Sa introduc contestatie la executare si judecarea de urgenta in camera de consiliu si sa arat ca am RECURAT sentinta care se judeca la sectia COMERCIALA a TRIBUNALULUI TIMISOARA ?
Cam ce-i pot face locatorului pentru declaratia in FALS de la FINANTE si in ce priveste veniturile realizate din chirii si in legatura cu contractu de chirie care , zicea el , NU mai era valabil, desi peste 1 an a fost reziliat prin sentinta judecatoaresca.Nu mai vorbesc, ca intreaga activitate a firmei a incetat fiind in aer! Nu am mai putut depune nici raportarile la toate institutiile statului, deoarece CUSTODELE nu a consimtit sa-mi restituie nici macar bunurile nesechestrabile:acte+obiectele personale.
In termenul legal am recurat sentinta solicitand si suspendarea executarii, dar eu nu am primit nici citatia pentru primul termen!
Va multumesc pentru indrumari !
Radu
Parerea mea e ca am putea vorbi de un fals in declaratii si de o evaziune. Conteaza insa ce a scris in declaratia aia.
Pe civil insa, desi tu ai primit o adresa de la Administratia Financiara in sensul ca locatorul a reziliat contractul, acest lucru nu se putea intampla decat prin instanta, iar contractul ramanea valabil pana la 5 ani, nu te putea evacua, dar erai obligat la plata chiriei. Ceea ce se intampla la Admin Fin nu te afecta, era problema lui. daca pe acest motiv nu ai mai platit chirie, desi ai ramas acolo si contractul era valabil, cred ca rezilierea a obtinut-o ptr neplata chiriei.
Inspirat ar fi fost sa platesti in continuare chiria pt ca el nu avea ce sa iti faca, decat sa obtin o reziliere in instanta pt alte motive decat neplata, ceea ce ar fi fost f greu. De acum insa situatia pare foarte clara. Il poti ameninta cu plangere pt fals si evaziune sau o poti pune in practica, dar asta nu va schimba nimic in civil.

Post Reply