Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns destul de detaliat pentru a sti cum sa fac.
Si acum dati-mi voie sa va prezint ceea ce ma intereseaza.
Ma numesc Butuc Florin am 37 de ani casatorit de 13 ani.
Vreau sa intentez o actiune de divort impotriva sotiei mele.Ea este plecata in Franta.Fara contract.Ilegal.De 2 luni.
Nu avem bunuri comune [ apartament, copii ] doar niste mobila.
Daca ar primi citatie pe adresa pe care figuram cu domiciliul si nu se prezinta nu se judeca in lipsa?
Va rog sa imi spuneti tot ce am de facut [ cum sa procedez ]si cit m-ar costa aceasta actiune de divort.Mentionez ca sunt salariat si am un salariu de 510 lei.
Mentionez ca am convorbiri pe messenger [ text salvat cu nume,ora,data]cu sotia mea careia i pun anumite intrebari si dupa aceea discutind cu sora ei aratindu-mi subtil ca sotia mea ar avea o legatura cu un barbat acolo, plus ca am primit un e-mail de pe adresa sotiei mele care mie imi certifica pentru ce de fapt a plecat la sora ei in Franta.
Imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect dar sunt foarte bulversat de cele intimplate si citite.Daca cineva vrea sa ma ajute cu aceste informatii i pot pune la dispozitie pe o adresa de mail ceea ce am mentionat mai sus pentru a-si da seama de la ce a plecat aceasta tirasanie[scuzati-mi expresia va rog ]
Va multumesc anticipat.
Cu deosebit respect:
Butuc Florin
e-mail:butucflorin68@yahoo.com
Ajutooor. Va rog o informatie importanta pentru mine.Va rog
dac ceri sa fie citata la adresa ultimului domiciliu comun atunci instanta te va pune sa faci dovada ca ea inca mai locuieste acolo (adrese de la asociatia de proprietari, etc).
Daca nu poti - si nu vei putea, iti va pune in vedere sa indici adresa ei corecta sub sanctiunea suspendarii cererii, nicidecum nu se va judeca in lipsa caci se va constata lipsa de procedura.
Asa incat te sfatuiesc, daca esti sigur ca vreoi acest divort, sa soliciti citarea ei in franta, la sora ei, unde stii ca locuieste si sa iti asumi termenul de 6 luni de procedura cu strainatatea avand in vedere ca in sens contrar tot cam atat timp pierzi.
Daca nu poti - si nu vei putea, iti va pune in vedere sa indici adresa ei corecta sub sanctiunea suspendarii cererii, nicidecum nu se va judeca in lipsa caci se va constata lipsa de procedura.
Asa incat te sfatuiesc, daca esti sigur ca vreoi acest divort, sa soliciti citarea ei in franta, la sora ei, unde stii ca locuieste si sa iti asumi termenul de 6 luni de procedura cu strainatatea avand in vedere ca in sens contrar tot cam atat timp pierzi.
lamurire
,,sotiann mea are domiciuliul tot unde am locuit impreuna si pe buletin si in toate actele [asociatie etc.] pot demostra oricind cu acte ca ea tot aici sta.Numai ca este plecata in Franta si acolo nu sta la sora ei sta intr-un apartament unde nu are nici o dovada ca ar locui acolo adica nici un act nimic.Acolo nu figureaza nicaeri.E clandestina.De asta am intrebat ca daca o citeaza tot la adresa de pe acte si nu se prezinta, ca logic nu are cum ca e plecata nu se judeca in lipsa?Sau cum e?Va rog din sflet sa imi raspundeti.
faci o actiune de divort in care precizezi ca motiv si parasirea domiciliului conjugal. spcifici faptul ca sotia ta a parasit domiciliul si nu stii unde se afla. faci procedura de citare prin publicitate (anunturi intr-un ziar local si in unul national). cel mai bine este sa consulti un avocat pe care sa il si angajezi pt. divort.
depinde din ce parte a tarii esti, dar cred ca un divort fara partaj te ajunge la 7-10 mil. lei.
depinde din ce parte a tarii esti, dar cred ca un divort fara partaj te ajunge la 7-10 mil. lei.
Asa e.In cazul in care nu puteti face dovada resedintei din Franta,domiciliul stabil fiind cel de pe buletin,vi se va cere sa citati sotia prin publicitate,intr-un ziar local si unul de interes national.
Cel mai bine ar fi sa angajati un avocat,care stie ce e de facut.
Onorariile variaza in functie de judet.In orasele mari,de obicei sunt mai mari,sau avocati arhi cunoscuti cer mai mult.
Si mai exista si posibilitatea platii onorariului in 2 transe.
Oricum,am avut cazuri similare,am citat parata (-ul) prin publicitate,iar actiunea a fost admisa,respectiv casatoria desfacuta.
Cel mai bine ar fi sa angajati un avocat,care stie ce e de facut.
Onorariile variaza in functie de judet.In orasele mari,de obicei sunt mai mari,sau avocati arhi cunoscuti cer mai mult.
Si mai exista si posibilitatea platii onorariului in 2 transe.
Oricum,am avut cazuri similare,am citat parata (-ul) prin publicitate,iar actiunea a fost admisa,respectiv casatoria desfacuta.
Costul unui divort este de 366.000 lei + 3.000 timbru judiciar. Nu este nevoie neaparat de un avocat care sa te reprezinte ci doar de unul care sa iti redacteze actiunea de divort. In rest, te va sfatui si indruma instanta. Probele care se administreaza sunt - proba cu 2 martori (care pot fi si din familie) care sa povesteasca instantei care sunt motivele de divort (de ce nu va mai intelegeti...etc). Din punctul meu de vedere o poti cita linistit la domiciliul actual, odata procedura indeplinita nu mai ai nici o problema. In cel mai rau caz, daca instanta insista, o citezi prin presa, cum ti-au mai spus colegii mei. In nici un caz insa nu pomeni, nici tu nici martorii pe care ii vei aduce, ca ea este plecata din tara. Fa-te ca nu stii asta. Procedura cu strainatatea este lunga si anevoioasa. Asa cum iti spun eu, poti termina divortul in max. 2-3 termene ( adica cel mult 2 luni) si in afara de taxele pe care ti le-am spus, redactarea unei cereri de catre un avocat te costa intre 500.000 lei si 1.000.000.