Servus d-nilor advocati!
A intilnit cineva vre-o spetza publicata in Dreptul, Curierul
Judiciar, Pandecte, Revista de Drept Comercial sau orice Culegere de spetze referitor la exceptia de tardivitate a introducerii contestatiei la executare. Conform art 401 alin 1 lit a contestatorul ( in cazul meu debitorul urmarit) poate introduce contestatie in 15 zile de la fiecare act de executare (eu sint cu creditorul adjudecatar).
In cazul in care actul a fost intocmit nelegal de executorul judecatoresc , neregularitatea ar trebui sa se "acopere" prin efectul admiterii exceptiei de tardivitate care duce la decaderea contestatorului din dreptul de a mai invoca acea neregularitate ( necomunicarea raportului de expertiza o data cu publicatia de vinzare , 500 alin 2 raportat la 411 alin 3). Doctrina am gasit ceva, scrie in treacat V.M. Ciobanu si savelly Zilberstein in tratatul nou de executare silita publicat la Lumina Lex in 2001 dar fiind art. 401 un text nou, intrat in vigoare prin ordonanta 138/2000 ( pina atunci se putea face contestatie oricind in timpul executarii) sint numai consideratii teoretice, fara jurisprudentza.
Va rog sa-mi indicati o publicatie, ca trebuie sa conving o instanta mai reticenta. sau poate are cineva o spetza nepublicata. Daca nu sint probleme cu clientzii dv. ( care pot interzice sau nu a se folosi cineva de o copie de pe hotarirea lor judecatoreasca pentru argumentare jurisprudentiala) , dati-mi de stire la dumitru_dobrev@lawyer.com poate gasim o modaltate transmitere (fax, etc.)
Cu stima!
av. Dumitru Dobrev
tardivitate - contestatie la executare