Reabilitare penala

Discutii privind procedura penala
wittmann

Post by wittmann » 14 Jan 2006, 10:21

Mai oameni buni, lasati naibii cererile de constatare a reabilitarii si nu va complicati inutil. Procedura cea mai simpla (si legala) este cea a unei cereri administrative catre serviciul caziere. Nu e nevoie sa va prezenati nicaieri, iar raspunsul vine in 30 de zile.

ildi

Post by ildi » 14 Jan 2006, 10:44

Am inteles Wittman, dar eu nu am stiut de modificari iar Bog zice ca am cofundat una cu alta...

De unde rezulta ca Bog n-a stiut ca s-a putut candva, inainte de modificarea legii, cere constatarea reabilitarii de drept, doar pt. a o proba. (?) :grin:

De aici disputa, dar important e ca am priceput.

bog28

Post by bog28 » 14 Jan 2006, 12:14

eu nu am zis niciunde ca ai fi facut vreo confuzie (dar totusi am sa spun "iarta-ma" x 3, :grin:).

eram doar curios daca aceasta chestiune era tratata in cursuri.

acum m-ai convins, dar mi se pare destul de anapoda formularea "se poate cere constatarea judecatoreasca a reabilitarii" pentru ca se poate naste confuzia [i]ca pentru infractiuni ce se reabiliteaza de drept, se poate cere realbilitarea judecatoreasca[/i].

mi se pare mai fireasca si mai in spiritul limbii romane sa se fi spus: "...se poate cere, pe cale judecatoreasca, constatarea interventiei reabilitarii de drept"....ar fi fost mult mai clar si ar fi inlaturat posibilitatea oricaror confuzii...

[quote]De unde rezulta ca Bog n-a stiut ca s-a putut candva, inainte de modificarea legii, cere constatarea reabilitarii de drept, doar pt. a o proba. (?) [/quote]-- acun m-ai suparat tu pe mine. :(

ildi

Post by ildi » 14 Jan 2006, 12:58

Iarta-ma, iarta-ma, iarta-ma si cearta-ma! :floare: :cafea:

dricaru

Post by dricaru » 15 Jan 2006, 19:50

Hmmm....
Cum va las putzin cum incep derapajele....
Am ajuns sa postam pe forum intrebari depre cum se reabiliteaza la reabilitarea de drept, cum arata un rechizitoriu etc...
Skade nivelul sau mi se pare mie?
:-x :-x :-x
Hai..mina pe carte si nu venitzi direct la forum atunci cind va e lene!!

bog28

Post by bog28 » 15 Jan 2006, 21:19

da, intr-adevar calitatea forumului a scazut vizibil.

:(

krisstina

Post by krisstina » 16 Jan 2006, 08:30

Driq, pai nu ne mai lasa.

Post Reply