ce sanse de castig am intr-un proces cu o companie franceza?

Discutii privind litigiile de munca
RAZVAN29

Post by RAZVAN29 » 07 Jan 2006, 18:46

7 Ianuarie 2006, 17:41
defectu

Maestru

RAZVAN29 a scris:
buna ziua

va rog respectuos sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari :
1)pe data de 20 decembrie am fost anuntat verbal ca sunt concediat din companie (auzind asta eu mi-am depus o cerere de concediu pe anul 2005 deoarece nu imi efectuasem concediul de odihna )
mai este valabila concedierea?

Decizia de concediere se comunica in scris salariatului in termen de 5 zile calendaristice de la emitere. Pe durata efectuarii concediului de odihna, concedierea salariatului nu poate fi dispusa (art 60 lit i C.M.).

defectu

Ocupatia:

Ultima vizita: 7-Jan-2006 16:19

Vezi profilul
Trimite un mesaj privat lui defectu
Trimite un e-mail lui defectu
Cauta toate mesajele lui defectu

:: Citeaza :: 7 Ianuarie 2006, 17:47
defectu

Maestru

Care sunt motivele pt care angajatorul intentioneaza sa dispuna concedierea ta?

defectu

Ocupatia:

Ultima vizita: 7-Jan-2006 16:19

Vezi profilul
Trimite un mesaj privat lui defectu
Trimite un e-mail lui defectu
Cauta toate mesajele lui defectu

:: Citeaza :: Modifica :: Sterge :: 7 Ianuarie 2006, 18:43
RAZVAN29

Debutant

te rog sa citesti subiectul cu "ce sanse de castig am cu o companie franceza?

un motiv sa ma concedieze nu existe .............doreste sa ma concedieze datorita faptului ca au pus otrava ceilalati un pic cate un pic deoarece nu ma agreeau sau mai bine zis ........intru-cat sunt inginer eram poate o amenintare pt ei in ceea ce priveste pozitia ierarhica ...................

nu stiu pe ce criterii imi va face concedierea?

dar te rog sa citesti subiectul cu titlul ce sanse de castig am cu o companie franceza?

si astept cu nerabdare si parerea ta in acest caz...............

si eventual sfaturi ............

cum sa procedez in continuare

de mentionat ca concediul imi expira luni ................

deci luni ar trebui sa merg la servici si sa le cer un act official cu concedierea mea

RAZVAN29

Ocupatia:

Ultima vizita: 7-Jan-2006 17:51

Vezi profilul
Trimite un mesaj privat lui RAZVAN29
Trimite un e-mail lui RAZVAN29
Cauta toate mesajele lui RAZVAN29

ama

Post by ama » 08 Jan 2006, 12:45

1.Nu ne-ai spus cum ai depus cererea de concediu (daca ai vreo urma ca ai lasat-o la companie) si daca ti-a fost aprobata.
2.Orice concediere se face in baza unei decizii scrise, care se comunica angajatului. Daca nu ti-a fost comunicata decizia, inseamna ca nu a incetat contractul tau de munca.
3. In cazul in care nu ai cererea de concediu aprobata si nici nu ti s-a comunicat decizia de desfacere a contractului de munca, trebuie sa te prezinti la serviciu. Daca nu esti primit la serviciu, te adresezi urgent Inspectoratului Teritorial de Munca si explici situatia. Altfel, incasezi niste zile nemotivate si te poti trezi cu o desfacere disciplinara.
4.In ceea ce priveste folosirea masinii personale in interes de serviciu, daca nu ai un contract de comodat sau inchiriere cu firma, ti se deconteaza doar benzina ptr. deplasarile in afara localitatii. Se presupune ca in localitate nu intereseaza cu ce te deplasezi, atata vreme cat nu ai stabilit in contractul de munca decontarea cheltuielilor de deplasare in localitate (benzina, abonament ptr. mijloace de trasnport in comun etc).
Asta e parerea mea.

murik

Post by murik » 09 Jan 2006, 22:07

:aplauze:

Post Reply