Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in urmatorul caz: tatalui meu i s-a modificat contractul de munca in timp ce se afla in concediu medical. S-a schimbat functia (de la director general la economist) si salariul (s-a micsorat chiar sub limita prevazuta de contractul colectiv de munca la nivel de ramura). Nu i s-a adus la cunostinta nici o informare, nu i s-a dat sa semneze nici un act aditional la contractul de munca. Insa statul de plata este facut cu noul salariu pe care o perioada a refuzat sa il ridice, depunand in schimb la registratura societatii cereri de calculare corecta a salariului, in care mentioneaza ca salariul care apare pe stat nu este cel din cartea sa de munca.
Acum, neavand nici un act adititional, nici o informare, absolut nimic din ceea ce cere codul muncii, plus ca aceste modificari s-au produs in timpul concediului medical, ce ma sfatuiti sa fac? Mi-e teama ca s-a tras intentionat de timp ca sa nu se mai poata face nimic.
Imi puteti da articolele exacte din Codul Muncii (sau alta lege) care care se refera la ilegalitatea acestor aspecte?
Va multumesc din suflet,
Carmen
modificare contract de munca in timpul concediului medical
Pe perioada concediului medical, C.I.M este suspendat de drept.
........cred insa ca, mai trebuie lamurite cateva aspecte:
1. .......totusi cum a luat la cunostinta despre schimbarea din functie? A primit o Decizie sau Hotarare a Consiliului de Administratie? Motive.
2. In prezent este tot in concediu medical?
3. Sumele care le ridica din casierie in prezent reprezinta salariul sau indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca acordata in baza unui certificat medical.
Poate nu am inteles eu situatia, dar trebuie sa stim la ce ne raportam, respectiv legislatia asigurarilor sociale -de tip administrativ (in principal L 19/2000 cu modificarile si completarile ulterioare), sau legislatia contractuala (CIM, CCM).
........cred insa ca, mai trebuie lamurite cateva aspecte:
1. .......totusi cum a luat la cunostinta despre schimbarea din functie? A primit o Decizie sau Hotarare a Consiliului de Administratie? Motive.
2. In prezent este tot in concediu medical?
3. Sumele care le ridica din casierie in prezent reprezinta salariul sau indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca acordata in baza unui certificat medical.
Poate nu am inteles eu situatia, dar trebuie sa stim la ce ne raportam, respectiv legislatia asigurarilor sociale -de tip administrativ (in principal L 19/2000 cu modificarile si completarile ulterioare), sau legislatia contractuala (CIM, CCM).
Probabil ca decizia de schimbare din functie si ocuparea unui alt post, s-a luat intr-o sedinta a Consililui de Administratie. In Procesul Verbal incheiat la sedinta Consiliului de Administratie trebuie sa se regaseasca motivele acestei decizii. Eu cred ca ar fi bine sa faci repejor o sesizare catre ITM (sper sa nu fie prea tarziu!) si functie de rezultat, sa decizi in legatura cu oportunitatea unei actiuni in instanta.
Orice amanare este in defavoarea ta.
Orice amanare este in defavoarea ta.