contract executare silita-opozabilitate debitor

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
sofia

contract executare silita-opozabilitate debitor

Post by sofia » 17 Oct 2004, 12:13

Creditorul incheie cu executorul judecatoresc un contract prin care se stabileste, printre altele si onorariul executorului.
Cheltuielile de executare sunt avansate de creditor dar in final sunt suportate de debitor.
Problema mea este urmatoarea: poate fi obligat debitorul sa plateasca onorariul negociat printr-un contract in care nu a fost parte?

wittmann

Post by wittmann » 17 Oct 2004, 20:19

Din pacate da. Si in privinta executorilor nu stiu sa existe o modalitate de cenzurare a cuantumului, asa cum exista la avocati.

iiakab

Post by iiakab » 18 Oct 2004, 12:13

nu poate, este chiar obligat la plata onorariului executorului, insa acesta sa nu depaseasca cuantumul de 10% din valoarea executarii (dupa vechea legislatie). Nu stiu daca nu cumva a intrat in viguare hotararea aceea cu onorariul executorilor de maxim 5%.(dar nu cred)

norocel

Post by norocel » 18 Oct 2004, 14:49

Debitorul nu este obligat sa plateasca onorariul ci cheltuielile de executare care includ si onorariul dar nu ca element distinct.
Daca nu vrea sa platesca cheltuieli de executare atunci poate executa de buna voie titlul si nu va mai fi nici o problema.

Post Reply