magistrati neglijenti

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
fira

Post by fira » 02 Dec 2005, 01:49

treaba lor de ce le poarta, n-are nici o relevanta in cauza.
daca ai troznit omul, ma doare in spanac ca esti mascat sau nu. am un amic care era mascat si la o interventie l-a mierlit pe un localnic care facea mai pe smecherul pe-acolo. vatamatul a facut plingere, colegii mascati l-au dat in primire si omul s-a dus frumusel la proces. fara masca :)

elecktra

Post by elecktra » 02 Dec 2005, 16:22

Fira, cazul tau este unul real, ca si al meu (daca ai citit un ic mai sus). Mastile nu le poarta din amuzament si cred ca indiferenta nu-i o solutie!
Ceea ce am spus este un fapt real inclusiv rolul judecatorului (care afla pentru ca se ia legatura cu unitatea la care lucreaza respectivii).
Fira a spus ceva de genul "astia nu au nici un privilegiu" nu ma gandesc la privilegii dar un mod legal de protectie chiar nu o fi? :?

fira

Post by fira » 02 Dec 2005, 16:54

judecatorul nu trimite cauza la parchet pentru identificarea faptuitorului in temeiul rolului activ, ci in baza art. 285 c.p.p.
in legatura cu folosirea mascatilor, parerea mea e ca se uzeaza de ei in mod exagerat, si atita timp cit nu exista dispozitii legale care sa le acorde acestor mascati anumite beneficii in legatura cu dezvaluirea identitatii lor, nu vad nici o problema in a aplica, si in cazul lor, dispozitiile dreptului comun.

Judecatorul a procedat in mod legal, fiind singura cale pe care o avea la indemina in raport cu cauza de fata.

nu stiu daca exista un mod legal de protectie a lor, daca stie cineva il invitam sa ne spuna :)

denominatus

Post by denominatus » 05 Dec 2005, 14:13

fira wrote: [...] am un amic care era mascat si la o interventie l-a mierlit pe un localnic care facea mai pe smecherul pe-acolo. vatamatul a facut plingere, [...]
:-P fira, a mierli inseamna a trece styxul... daca a facut plangere, inseamna ca ori a facut-o prin spiritism, ori... poltergeist :)

autrement, cu masca sau fara masca, brutalitatea politiei trebuie pedepsita.

dar daca nu e vorba de brutalitate, atunci identitatea mascatului ar trebui intr-un fel protejata.

altfel, nici iun mascat n-o sa mai sara sa te scape din ferentari... ca le e frica de maronii sa nu vina sa le ia gatul la copii, neveste, etc...

elecktra

Post by elecktra » 05 Dec 2005, 17:54

Denominatus, avem la baza acelasi punct de vedere. In ceea ce priveste spiritismul, din pura curiozitate am aflat si cum se fac dar este o poveste lunga ce duce in final tot la lipsa de profesionalism a unor persoane. Mi-ar placea sa stiu daca aceste persoane dorm linistite stiind ca au pus in pericol viata unei persoane sau a familiei acelei persoane.

wittmann

Post by wittmann » 05 Dec 2005, 18:57

Denominatus wrote: dar daca nu e vorba de brutalitate, atunci identitatea mascatului ar trebui intr-un fel protejata.

altfel, nici iun mascat n-o sa mai sara sa te scape din ferentari... ca le e frica de maronii sa nu vina sa le ia gatul la copii, neveste, etc...
Q: A vazut cineva vreun mebru al Brigazii Anteroriste a SRI purtand masca? Si nu zica cineva ca aia au de a face cu personaje mai putin periculoase, ca nu il cred...

fira

Post by fira » 07 Dec 2005, 00:10

denominatus nu-i nevoie sa fii asa formalist, "a mierli" suna asa frumos incit i-am extins putin domeniul de aplicare si asupra acelora care doar si-au balacit putin laba piciorului in styx :)

Post Reply