cum se procedeaza?

Familiei
Post Reply
moni36

cum se procedeaza?

Post by moni36 » 03 Dec 2005, 18:01

Buna tuturor .Am o mare dilema....
Sotul prietenei mele divorteaza dupa 22 ani .Problema este ca el este imbarcat si are si un copil minor, inca .Se pare ca divortul va decurge normal (daca un div . se poate numi normal)....
Problema e ca el vrea sa-i acorde doar 25% din salariul ,,minim" pe economie , ceea ce va insemna in jur de 600.000 lei pe luna .
Intrebarea mea era , cum poate ea dovedi ca el are venituri mult mai mari ( cateva mii de euro pe luna) si cum poate beneficia copilul de o pensie ,,realista" tzinand cont ca ea nu a fost lasata sa munceasca toti acesti ani si chiar de si-ar lua un job tot ar fi la limita supravieturii cu copilul ei ?
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri cat mai clare ca sa pot sa o informez si eu la randu-mi pe ea cat mai corect .
Va multumesc .

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 05 Dec 2005, 13:49

oricum instanta face adresa la locul de munca si solicita veniturile obtinute in ultimele 6 luni.
Nu inteleg ce inseamna "imbarcat" insa daca insemna ca pleaca pe mare atunci sa solicite instantei sa ceara si diurna.

Off topic: tare as rade ca sotul sa fie chiar sorinp de pe forum. Cauta mesajele lui si te lamuresti

sorinp

Post by sorinp » 05 Dec 2005, 19:40

Nu sunt eu , stai linistita , stiu ca ti-ai facut o impresie f. proasta despre mine dar nu e chiar asa ..............in totalitate. Oricum nu fi asa de sigura ca poate obtine si diurna , iar pe de alta parte tipul daca e destept poate sa-si intrerupa voiajul , sa stea pe acasa cu ajutor de somaj cu 6 luni inainte de divort asa ca daca vrea sa-i faca rau fostei sotii ( nu copilului ) ii poate face . Pe de alta parte , asa ca o observatie generala , gandeste-te ca nu intotdeauna barbatul e cel vinovat de toate cele intamplate intr-o relatie.

moni36

Post by moni36 » 05 Dec 2005, 20:32

Multumesc pt raspuns, attorney......de asta auzisem si eu ca instanta poate face adresa la locul lui de munca si sa solicite veniturile .......dar ce te faci daca asa cum spunea si sorin el se sustrage prin diverse metode de la plata reala a acestei pensii , demisionand sau trecand in somaj cum de altfel am auzit recent ca a facut un alt ,,minunat" marinar .....si si-a lasat minorul cu cateva sute de mii pe luna si cu sotia fara serviciu ......?????
Iar chestia asta cu razbunarea pe ex-sotia , mi se pare infantila si care aduce o pata in plus in copilaria acelui minor .....care este cel care sufera cel mai mult.
Si eu am div . de un an dar ex-ul desi speriat de posibilitatea ca as putea folosi in scop personal acei bani , tot trimite o suma rezonabila din care pot intretzine copilul .A realizat si singur ca din ce-mi trimite el , chiar nu pot sa rup de la gura copulului sa imi iau eu te miri ce . Eu am serviciu si nu-mi trebuie .Si mai am si demnitate.
Dar ma doare cand ii vad pe unii barbatzi cum isi iau in calcul doar ce ar putea face mama copilului cu acei bani ........ca si cum vreo mama ar fi in stare sa nu-i asigure strictul necesar propriului copil si sa-l lipseasca de drepturi.
Ma rog .......aici e subiect controversat si greu de stabilit cine are dreptate .....

murik

Post by murik » 05 Dec 2005, 22:14

Rezumandu-ma strict la subiect, asta este situatia: Instanta cu siguranta va cere o adeverinta de salariu si situatia ultimelor venbituri nete obtinute de respectivul.
Iar offtopic, cred ca este gresit a generaliza in ceea ce priveste culpa sau mentalitatile sotilor in momentul divortului. Personal, prefer sa raman din principiu echidistant.

Post Reply