Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea si in speranta ca ma veti ajuta si pe mine.
Tatal meu este rezident in Austria.Trebuia,conform hotaririi judecatoresti care s-a pronuntat in Romania,eu si mama raminind aici,sa-mi plateasca pensie de intretinere.Din anul 1994,deci de 11 ani,de cind dateaza aceasta hotarire judecatoreasca,tatal meu nu mi-a platit deloc aceasta pensie,din rea vointa.Zic asta pt. ca in tot acest timp el a locuit si a muncit legal in Austria,tzara in care se afla si azi si unde munceste in continuare.
Eu si mama in acesti ani nu am avut informatii despre el,de aceea nu am putut sa cerem plata sau majorarea pensiei care se impunea.Dar am aflat aceste date anul acesta.
Deoarece eu am implinit 18 ani si sunt eleva in cl a xII-a,m-am decis sa cer pensie,dar si majorarea ei la veniturile reale.Am facut un memoriu la Ministerul Justitiei in urma caruia am intocmit dosarul cu cererea si procura,in baza Conventiei de la New York.
Acum ma aflu in faza in care mi s-a trimis protocolul audierii lui si a tot ce a decis instanta pina in acest moment,cauza raminind deschisa.Se asteapta de la mine trimiterea de observatii si contestatii la tot ce s-a discutat acolo.
Aceste observatii sunt:
1.In hotarirea judecatoreasca ,mama neavind deloc date despre el,s-a fixat o pensie in suma fixa,de 10mii lei,cum era salariul pe ec.in 94.Asfel,acum austriecii cind au facut calculul pe 11 ani si 3 luni de restanta ,a rezultat suma de 1.350.000,adica,la cursul actual 36,88 euro!Iar instantei din Austria i s-a parut suficienta suma pt un copil timp de 11 ani! Vreau sa va intreb:este corect asa? Nu pot sa cer o recalculare a restantei la valoarea reala a salariului in valuta al tatalui meu?
2.Pensia de acum inainte s-a spus ca va fi de 100 euro pe luna,cind el a declarat ca are un salariu de aprox.2000 euro.Aceasta suma vreau sa o contest,pt. ca o consider exagerat de mica,la nevoile mele de eleva in ultimul an de liceu(cind numai meditatiile ma costa citeva milioane)si de viitoare studenta,pt.ca invat f.bine.Credeti ca ar trebui sa deschid un proces aici in Romania? Oare s-ar aplica hotarirea in Austria sau ei au un altfel de calcul? Cum ar fi mai bine pt. mine?Sau sa angajez un avocat in Austria ,dar cine plateste onorariul,ca eu n-am atitia bani? O ultima solutie ar fi sa trimit personal mai departe,prin Ministerul de Justitie al nostru, observatiile mele,dar parca nu ma mai descurc fara avocat.Ce ma sfatuiti?
Mi-ati fi de mare ajutor si va multumesc foarte mult !
pensie de intretinere din Austria
daca nu ai cerut in astia 11 ani mai multi bani nu poti cere acum, se presupune ca nu ai avut nevoie. Zi merci ca nu ti-au spus ca e prescrisa suma pentru tot ce excede 3 ani numarand de la data cand te-ai adresat MJ in urma.
In ce priveste pensia de 100 EURO nu ai decat sa arati care sunt nevoile tale, care este venitul mamei tale si de ce suma stabilita de instanta austriaca este prea mica.
Ideea e ca in tarile UE (germania, Austria, etc) pensia de intretinere scade pe masura ce copilul creste si nu invers.
In ce priveste pensia de 100 EURO nu ai decat sa arati care sunt nevoile tale, care este venitul mamei tale si de ce suma stabilita de instanta austriaca este prea mica.
Ideea e ca in tarile UE (germania, Austria, etc) pensia de intretinere scade pe masura ce copilul creste si nu invers.