Imprumuturi intre firme?
Imprumuturi intre firme?
Pot doua societati comerciale sa-si imprumute una alteia sume de bani,completand chitante reprezentand- imprumut,respectiv- restituire imprumut?
Imprumuturi intre firme?
Ma refer la imprumuturi in sensul de a se ajuta una pe alta in situatia in care au scadente pe care nu au cu ce le acoperi,de exemplu.Nu au in statut prevazuta activitatea de imprumuturi.Sunt doua firme ce au activitate de productie.
Art 100 (titlul VI) din L 99/1999
Imprumut. De ce prestari servicii? Imprumut. Orice persoana fizica sau juridica poate acorda imprumuturi unei persoane juridice. O singura limitare exista la dobanda care, din cate stiu, nu poate fi mai mare decat ceal legalaIn sensul prezentului titlu, orice persoana, daca nu primeste depozite, poate inde pe credit sau poate acorda imprumuturi, fara a fi aplicabile dispozitiile legii bancare
Attorneyatlaw, un expert contabil mi-a spus ca se leaga garda de tine daca faci asemenea acte si ca legal este doar daca inchei un contract la notariat, in anumite conditii. nu tin minte care.
Poate ca nu cunoaste legea, desi pare competenta.
Am avut un cec scadent la plata si in contul respectiv nu am avut bani, am virat banii dintr-un alt cont, al altei firme si directoarea de la banca mi-a spus sa nu fac factura de imprumut ci de prestari servicii.
Poate ca nu cunoaste legea, desi pare competenta.
Am avut un cec scadent la plata si in contul respectiv nu am avut bani, am virat banii dintr-un alt cont, al altei firme si directoarea de la banca mi-a spus sa nu fac factura de imprumut ci de prestari servicii.
poate fi mai simplu pe moment, dar nu este si mai bine;ildi wrote:Si atunci nu e mai simplu cu factura de prestari servicii, fara atatea formalitati?
Sigur depinde de la caz la caz, eu ma gandesc la situatia in care sunt eu, scuzati!
Si multumesc pt. informatii.
eu prefer un imprumut, fie el si autentificat/atestat, decat prestari fictive.