Imprumuturi intre firme?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
ELI

Imprumuturi intre firme?

Post by ELI » 30 Nov 2005, 14:31

Pot doua societati comerciale sa-si imprumute una alteia sume de bani,completand chitante reprezentand- imprumut,respectiv- restituire imprumut?

ildi

Post by ildi » 30 Nov 2005, 14:52

Persoana juridica incheie acte juridice care corespund scopului ei, stabilit prin lege, actul de infiintare sau statut. Este prevazut in statutul societatii acordarea de imprumuturi?

denominatus

Post by denominatus » 30 Nov 2005, 15:19

Altfel, L99/99 zice ca da. :)

ELI

Imprumuturi intre firme?

Post by ELI » 30 Nov 2005, 15:58

Ma refer la imprumuturi in sensul de a se ajuta una pe alta in situatia in care au scadente pe care nu au cu ce le acoperi,de exemplu.Nu au in statut prevazuta activitatea de imprumuturi.Sunt doua firme ce au activitate de productie.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 30 Nov 2005, 16:03

Denominatus wrote:Altfel, L99/99 zice ca da. :)
Eli am repetat raspunsul lui Deno ca poate il citesti

ildi

Post by ildi » 30 Nov 2005, 16:10

Pentru ca nu cunosc ce zice Legea nr.99, pe scurt imi puteti spune si mie ( ma intereseaza direct!) pe ce baza dai imprumutul? Factura de prestari servicii ?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 30 Nov 2005, 16:30

Art 100 (titlul VI) din L 99/1999
In sensul prezentului titlu, orice persoana, daca nu primeste depozite, poate inde pe credit sau poate acorda imprumuturi, fara a fi aplicabile dispozitiile legii bancare
Imprumut. De ce prestari servicii? Imprumut. Orice persoana fizica sau juridica poate acorda imprumuturi unei persoane juridice. O singura limitare exista la dobanda care, din cate stiu, nu poate fi mai mare decat ceal legala

ildi

Post by ildi » 30 Nov 2005, 16:43

Attorneyatlaw, un expert contabil mi-a spus ca se leaga garda de tine daca faci asemenea acte si ca legal este doar daca inchei un contract la notariat, in anumite conditii. nu tin minte care.
Poate ca nu cunoaste legea, desi pare competenta.
Am avut un cec scadent la plata si in contul respectiv nu am avut bani, am virat banii dintr-un alt cont, al altei firme si directoarea de la banca mi-a spus sa nu fac factura de imprumut ci de prestari servicii.

maxxim

Post by maxxim » 30 Nov 2005, 16:45

Nu imi interzice nimeni sa nu percep dobanda. Mai ales daca acord imprumutul ca un ajutor financiar temporar.

Si sa nu devina o practica a societatii aceste "imprumuturi".

Parerea mea.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 30 Nov 2005, 16:45

e musai, da sa ai contract de imprumut.
Unele banci nu iti accepta decat contract notarial. Eu zic (si Garda la fel, cel putin la bucuresti) ca e suficient sa fie atestat de avocat.

croc

Post by croc » 30 Nov 2005, 16:47

attorneyatlaw wrote:e musai, da sa ai contract de imprumut.
Unele banci nu iti accepta decat contract notarial. Eu zic (si Garda la fel, cel putin la bucuresti) ca e suficient sa fie atestat de avocat.

de ce e necesar sa fie atestat de avocat sau notarial?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 30 Nov 2005, 16:50

ca asa vrea banca. nu stiu de ce.
legea zice de contract. nu zice ca trebe sa fie autentic si nici atestat. Din cate stiu eu. da banca nu ti-l primeste.

ildi

Post by ildi » 30 Nov 2005, 16:58

Si atunci nu e mai simplu cu factura de prestari servicii, fara atatea formalitati?
Sigur depinde de la caz la caz, eu ma gandesc la situatia in care sunt eu, scuzati!
Si multumesc pt. informatii.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 30 Nov 2005, 17:01

ba e mai simplu dan vine garda si zice:"sa vad care sunt serviciile prestate"
si apoi, cum iti da banii inapoi? tot cu prestari servicii?

croc

Post by croc » 30 Nov 2005, 17:13

ildi wrote:Si atunci nu e mai simplu cu factura de prestari servicii, fara atatea formalitati?
Sigur depinde de la caz la caz, eu ma gandesc la situatia in care sunt eu, scuzati!
Si multumesc pt. informatii.
poate fi mai simplu pe moment, dar nu este si mai bine;
eu prefer un imprumut, fie el si autentificat/atestat, decat prestari fictive.

Post Reply