custodie permanenta

Familiei
Post Reply
afrodita38

custodie permanenta

Post by afrodita38 » 22 Nov 2005, 13:56

am depus plangere la parchet pt neplata pensiei alimentare, tatal a declarat ca nu are nici un venit si nici nu va avea vreodata servici, numai ca sa nu/mi platesca (a declarat in scris), inca nu s/a incheiat cercetarea pt a arata reaua credinta.
cert este ca nu voi primi vreodata nici un ban pt copil, chiar si pensie calculata minim pe economie.
doresc sa stiu, pot obtine custodia permanenta a copilului care imi este incredintat, folosindu-ma de acest dosar cu care sa dovedesc ca tatal nu contribuie cu nimic la cresterea copilului?
in plus nici drept la vizita nu are, dar vine ori decate ori are chef la copil in absenta mea de acasa.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 22 Nov 2005, 15:21

In dreptul nostr nu exista notiunea de "custodie permanenta"
Banuiesc ca iti este incredintat minorul tie, prin hotarare judecatoreasca.
mai banuiesc ca ai vrea sa te scapi de el, daca tot nu plateste nici un ban pentru copil. O solutie ar fi sa astepti solutionarea dosarului penal. Poate il baga la inchisoare, cine stie?
O alta ar fi sa incerci sa-l decazi din drepturile parintesti. Cu sanse mici de reusita, dupa parerea mea, caci simplul fapt ca nu-si plateste pensia nu e un motiv suficient.
iar cat despre dreptul de vizita nu-i trebuie un astfel de drept consfintit prin hotarare judecatoreasca ca sa poata sa vada minorul. Are prin lege acest drept caci este tatal copilului.
Intrebarea e cine ii deschide usa in lipsa ta? Copilul? Poate pentru ca doreste sa-l vada? Care o fi binele copilului? Ca esti suparata inteleg. Dar trebuie sa versi asupra copilului supararea ta?

afrodita38

Post by afrodita38 » 23 Nov 2005, 12:30

nu m-am opus niciodata si am inteles ca nu are cum sa plateasca, dar cand am realizat ca atunci cand vede copilul nu face decat sa ma desconsidere si sa comenteze sau sa-si dea cu parerea despre tot ce fac, ca abuzeaza psihic copilul, am decis sa pun capat si sa incerc sa iau masuri pana nu e prea tarziu.
un tata care nu contribuie cu nimic, de la care nu are ce invata copilul si care nu face decat rau nu are ce cauta in viata acestuia, cu parere de rau....abuzul psihic este mai rau decat cel fizic...greu insa de demonstrat cu sistemul romanesc si cu judecatorii nostri care se implic anumai in cazuri extrem de grave...

wav

Post by wav » 23 Nov 2005, 18:36

cum crezi ca abuzeaza psihic copilul?
daca ti se pare ca vorbindu-te de rau in fata copilului il abuzeaza psihic ma tem ca nu vei gasi pe nimeni sa sustina acelasi lucru.
Daca insa crezi sincer (si daca se poate privind obiectiv) ca vizitele tatalui ii fac rau copilului tau atunci sesizeaza protectia copilului impotriva lui. Vor dori sa vorbeasca cu minorul insa poate ca vor face ceva.

Post Reply