Avocat=consilier juridic

Examene, rezultate, pareri, etc
flaviusnet

Post by flaviusnet » 20 Nov 2005, 17:28

asa,mai baieti,in place discutia asta ca ma macina de ceva vreme.intreba cineva care va fi situatia consilierilor care nu fac parte din colegiu.din ce am citit si eu proiectul si citind si statutul,se pare ca asta e ideea.vor fi considerati "avocati de afaceri" doar cei care sunt deja inscrisi in acest colegiu si care vor continua activitatea in cadrul acestui barou al romaniei.ceilalti se pare ca vor fi primiti pe baza unei simple cereri,lucru care mi se pare perfect normal.se elimina spaga si supunerea.
intrebare:credeti ca se va respecta acesta ordine instituita si in statut si ceruta de normele europene:consilierii sa consilieze si sa reprezinte doar interesele pers juridice iar avocatii sa se ocupe exclusiv de persoane fizice?
as dori sa-i intreb pe cei care sunt avocati daca se simt lezati in interese prin modificarile care se preconizeaza.intreb asta pentru ca ei oricum vor fi avantajati pret de ani bun in instanta,deoarece completul ii va considera pe acestia mai bine pregatiti decat consilierii doar prin prisma mentalitatii
bun topic

deeea

Post by deeea » 20 Nov 2005, 18:58

[quote="flaviusnet"]asa,mai baieti,in place discutia asta ca ma macina de ceva vreme.intreba cineva care va fi situatia consilierilor care nu fac parte din colegiu.din ce am citit si eu proiectul si citind si statutul,se pare ca asta e ideea.vor fi considerati "avocati de afaceri" doar cei care sunt deja inscrisi in acest colegiu si care vor continua activitatea in cadrul acestui barou al romaniei.ceilalti se pare ca vor fi primiti pe baza unei simple cereri,lucru care mi se pare perfect normal.se elimina spaga si supunerea.
intrebare:credeti ca se va respecta acesta ordine instituita si in statut si ceruta de normele europene:consilierii sa consilieze si sa reprezinte doar interesele pers juridice iar avocatii sa se ocupe exclusiv de persoane fizice?
as dori sa-i intreb pe cei care sunt avocati daca se simt lezati in interese prin modificarile care se preconizeaza.intreb asta pentru ca ei oricum vor fi avantajati pret de ani bun in instanta,deoarece completul ii va considera pe acestia mai bine pregatiti decat consilierii doar prin prisma mentalitatii
bun topic[/quote]


Flavius, textul proiectului de lege privind unificarea profesiilor nu face distinctie intre avocati si avocati de afaceri.......Este utilizata doar notiunea de avocat, titulatura pe care o vor avea atat actualii avocati cat si actualii consilierii juridici.
Atat consilierii juridici cat si actualii avocati vor avea aceleasi drepturi si vor putea lucra atat cu persoane juridice cat si cu persoane fizice.
Daca esti deja inscris intr-un Colegiu, o data cu intrarea legii in vigoare vei deveni avocat de drept. Daca nu, va trebui sa faci o simpla cerere, dupa cum ai spus chiar tu.
Nu stiu daca avocatii vor fi sau nu avantajati in instanta.Exista si multi consilieri juridici care au destula experienta in instanta...Totul este relativ.

sechmet

Post by sechmet » 20 Nov 2005, 19:02

flaviusnet wrote:as dori sa-i intreb pe cei care sunt avocati daca se simt lezati in interese prin modificarile care se preconizeaza.intreb asta pentru ca ei oricum vor fi avantajati pret de ani bun in instanta,deoarece completul ii va considera pe acestia mai bine pregatiti decat consilierii doar prin prisma mentalitatii
De pe ce planeta vii Flavius? :lol:
Banii se castiga pe comercial si aici oricine prefera avocatii proveniti din consilieri juridici cu experienta.

myado

Post by myado » 20 Nov 2005, 22:44

oups...am uitat sa-mi platesc cotizatia pe anul asta la ccj; s-o mai platesc....sa n-o mai platesc... :fluierat: :fluierat: :fluierat:

serafim

Post by serafim » 21 Nov 2005, 01:47

:grin: Myado daca mai stai mult pe ganduri cu achitarea cotizatiei...s-ar putea sa-ti vina CCJ in ajutor...cu o Somatie...prin care te anunta ca daca nu-ti platesti cotizatia in termen de....vei fi suspendata !!!!
asa ca...nu-ti mai sparge capsorul .... :twisted:

fira

Post by fira » 21 Nov 2005, 02:09

Sechmet wrote:Deea in ziua de astazi avocat bun inseamana avocat care are relatii.
Astept sa fiu contrazis!
un avocat bun inseamna, nu numai in ziua de azi, doar un avocat bine pregatit. poate voiai sa te referi la avocatii "de succes". aia e cu totul altceva

flaviusnet

Post by flaviusnet » 21 Nov 2005, 14:47

Sechmet wrote:
flaviusnet wrote:De pe ce planeta vii Flavius? :lol:
Banii se castiga pe comercial si aici oricine prefera avocatii proveniti din consilieri juridici cu experienta.
ha,ha.aveam raspuns de ieri,dar mi s-a blocat netul.se pare ca ai dreptate,sechmet.uite.la varianta asta chiar nu ma gandisem.ma gandesc sa nu ne oblige careva sa ne scriem pe piept originea(avocat pilos sau consilier tocilar) :grin:

serafim

Post by serafim » 21 Nov 2005, 22:04

lasaaaa Flaviusnet...va rasari soarele si pt. noi...consilierii juridici...
sincera sa fiu...pe mine nu ma incanta ideea de a fi avocat !!!!
eu nu am nevoie sa reprezint pers fizice...ma multumesc cu cele juridice :mrgreen: si oricum ce stii nu poate sa-tu ia nimeni...oricat de PILOS o fi !!! :twisted:

myado

Post by myado » 22 Nov 2005, 19:16

lasaaaa Flaviusnet...va rasari soarele si pt. noi...consilierii juridici...
sincera sa fiu...pe mine nu ma incanta ideea de a fi avocat !!!!
eu nu am nevoie sa reprezint pers fizice...ma multumesc cu cele juridice si oricum ce stii nu poate sa-tu ia nimeni...oricat de PILOS o fi !!!
achiesez!!!

deeea

Post by deeea » 25 Nov 2005, 19:17

UE ia cu asalt castele profesiilor liberale

Versiune pentru tiparire


Viata in Europa


Cearta Kiev-Moscova aduce frigul in Europa
Merkel nu se lasa sedusa
Inima draga a Sloveniei
Viata in Europa: stirile zilei






Calin Stoica-Diaconovici
Joi, 08 Septembrie 2005


Bruxellesul cere liber-profesionistilor sa imbratiseze concurenta libera
Avocatii, arhitectii, notarii si alti liber-profesionisti din Uniunea Europena (UE), organizati in bresle si asociatii profesionale, s-ar putea afla in curand in situatia de a renunta la sistemele de organizare interna pe principiul castelor, ca urmare a presiunii venite de la Bruxelles.
Potrivit EuObserver, Neelie Kroes, comisarul european pentru Concurenta, a cerut luni liberalizarea pietei serviciilor oferite de liber-profesionisti, solicitand eliminarea sistemelor de autoprotectie traditionale ale breslelor, care prin diferitele reglementari interne, limiteaza concurenta. Mai exact, Kroes vrea ca asociatiile profesionale sa nu mai aiba dreptul de a elibera autorizatii de libera-practica, sa nu mai impuna grile de onorarii minime si sa nu mai interzica membrilor lor sa-si faca publicitate in mass-media. Scopul acestei reforme este imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si eventuala micsorare a tarifelor, sub presiunea concurentei.
Potrivit datelor furnizate de Comisie, desfiintarea sistemului de casta a inceput sa fie aplicata cu adevarat numai in Danemarca, Marea Britanie si Olanda. La polul opus se afla Cehia, Cipru, Finlanda, Grecia, Malta, Spania, Suedia, dar si Belgia, unde anul acesta, Organizatia Arhitectilor a fost amendata de Comisie pentru ca stabilise ca toti membrii breslei sa ceara, ca onorariu mimin obligatoriu, nu mai putin de 12%-14% din costul unei constructii.

Breslele din Romania se adapteaza cerintelor Comisiei Europene cu viteze diferite

In Romania, Ordinul Arhitectilor (OA) se afla cu un pas inaintea colegilor din alte state membre ale UE pentru ca in 2004, impreuna cu autoritatile de resort ale statului, a modificat regula "onorariului minim", stabilind asa-numitul "onorariu de referinta", care nu este obligatoriu pentru membrii breslei. Fiecare arhitect isi poate face publicitate in mass-media. Cu toate acestea, OA ramane singurul organism care acorda arhitectilor dreptul de semnatura, impunand astfel limite exercitarii libere a profesiei dupa absolvirea unei facultati de profil. In breasla avocatilor din Romania, reglementarile sunt acordate, in principiu, cu cele din UE. Ca si in alte state europene insa, regulile breslei nu sunt in acord cu linia liberalizarii totale a serviciilor promovata de actuala Comisie Europeana. Statutul profesiei de avocat din 2004 a reglementat deja practicarea profesiei de catre avocatii straini, in vederea aderarii Romaniei la UE, dar prevede onorarii minime obligatorii si interzice publicitatea. De asemenea, exercitarea profesiei de avocat fara a fi membru al unui barou constituie infractiune.


Din editia in 08.09.05 Evenimentul Zilei
Ce parere aveti?

danutz2006

Post by danutz2006 » 25 Nov 2005, 23:15

Vise, taica, vise... :-?

murik

Post by murik » 26 Nov 2005, 09:35

Pentru Sechmet si altii: Da, si eu consider ca banii multi se castiga din comercial.. insa nu neaparat doar de catre avocatii bine pregatiti, cu experienta in comercial, proveniti din cei mai buni CJ. Sunt destule situatii in care angajatorul prefera sa aiba propriul CJ bine pregatit. Si cred ca asta este de fapt regula. Exceptie poate face recuperarea de creante, si aici iti dau perfecta dreptate.

tam

Post by tam » 26 Nov 2005, 09:53

asociatiile tinerilor avocati din tara de ce nu misca nimic? la iasi deja s-au luat masuri, liste de semnaturi si propuneri.

excalibur

Post by excalibur » 26 Nov 2005, 09:57

Liste?
Pentru ce?
Ce se propune?

serafim

Post by serafim » 26 Nov 2005, 22:24

:( asociatii tineri avocati ?!?!? n-aaaaam auzit de asa ceva...scuze daca am ramas in urma....

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests