Pe drumuri....?!

Familiei
Post Reply
anatolia

Pe drumuri....?!

Post by anatolia » 18 Nov 2005, 19:04

Supun atentiei acestei distinse comunitati un caz...putin aparte din punctul meu de vedere, un profan in ale legii si anume:
Niste amici, sa spunem Marius si Ana, o familie pina, relativ recent aproape fericita, au un copil de 10 ani, vor divorta(probabil).Actiunea a fost introdusa de catre Marius, invocand ca motive faptul ca Ana nu se ocupa suficient de familie, fapt neadevarat, care poate fi probat.In orice caz, Ana nu doreste acest divort din mai multe motive.Sa spunem ca unul dintre acestea ar fi teama Anei de a ramane pe drumuri, literalmente, adica:
Ei sunt casatoriti de 15 ani.Apartamentul in care locuiesc a fost proprietatea tatalui lui Marius, care tata, dupa casatoria fiului sau, a DONAT acest apartament fiului , respectiv nurorii sale(cuplului).In contra oferta, tinerii au cumparat din banii de la nunta o garsoniera in care sa locuiasca tatal lui Marius.Aceasta este situatia si in ziua de azi.Rog pe domniile voastre sa imi raspunda daca, in eventualitatea pronuntarii divortului, acestea fiind conditiile, Ana va ramane pe drumuri...Adica ce drepturi are ea( daca are).Apartamentul este dobandit in timpul casatoriei, e considerat bun comun in situtia data?
Femeia va ramane pe drumuri.....?

Va multumesc.
Cu deosebit respect,

aho

Post by aho » 18 Nov 2005, 19:16

Ana are atat cat i s-a donat, din ce-mi spui tu 1/2 din dreptul de proprietate . Eu zic ca apartamentul nu este proprietatea codevalmasa a sotilor. din cate stiu eu bunurile donate intra in categoria bunurilor proprii, deci de s-a donat Anei ramane proprietatea Anei.

anatolia

Post by anatolia » 18 Nov 2005, 19:36

Asadar, inteleg ca, in momentul in care tatal a donat cuplului apartamentul, acesta a devenit bun comun?
Apartamentul va fi impartit in eventualitatea divortului?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 18 Nov 2005, 19:59

ai inteles exact.
Daca apartamentul a fost donat cuplului si nu numai unuia dintre soti atunci acesta este bun comun si se imparte la divort.
Sunt grele problemele astea insa mai trebuie sa stii ca nu exista instanta in tara asta care sa-l oblige pe Marius sa ramana catorit daca el nu vrea asta
Sugerez o intelegere amiabila, de cele mai multe ori rezolva totul, chiar daca nu tine casnicia laolalta.

Post Reply