rezervare denumire pentru PFA

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
berg

rezervare denumire pentru PFA

Post by berg » 13 Nov 2005, 22:49

Sunt angajat ca designer la o tipografie. Vreau sa fac design si independent de firma unde lucrez (acolo fac mai mult prepress) si am fost la primarie sa ma inregistrez ca PFA. Mi-au dat si un formular pentru rezervare denumire. Pana acum credeam ca PFA se pot inregistra doar cu numele lor, dar la primarie mi-au spus ca pot sa-mi aleg orice denumire cu conditia sa fie disponibila.
Am o intrebare si va rog sa ma ajutati. Daca imi inregitrez denumirea ca PFA, atunci cand voi fi nevoit sa-mi fac SRL -- am auzit ca cica dupa aderare nu vor mai exista PFA (desi nu-mi vine sa cred, ce, acolo in UE avocatii, pictorii, graficienii, designerii - sunt toti srl-uri?) -- voi putea sa-mi inregistrez un SRL cu aceasta denumire, sau denumirea va fi blocata pentru o perioada de timp? Am si o pagina de web inregistrata cu aceasta denumire (pe pers. fizica) si nu as vrea sa o pierd. E mai bine sa inregistrez denumirea si la OSIM pentru siguranta? si voi putea face asta ca PFA?
Inca o intrebare: Ca PFA trebuie sa-mi estimez veniturile si sa platesc impozitul in avans. Daca voi avea un venit mai mare (sau mult mai mare) decat cel estimat, ce probleme pot avea?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

dinubocos

Post by dinubocos » 14 Nov 2005, 12:27

Fa-ti rezervarea la ORC. Apoi mergi la Primarie.
Vei putea sa infiintezi o sc ulterior cu aceasi denumire.

wittmann

Re: rezervare denumire pentru PFA

Post by wittmann » 14 Nov 2005, 18:44

berg wrote: Inca o intrebare: Ca PFA trebuie sa-mi estimez veniturile si sa platesc impozitul in avans. Daca voi avea un venit mai mare (sau mult mai mare) decat cel estimat, ce probleme pot avea?
Daca vei avea un venit mai mare decat cel estimat (ceea ce iti doresc din toata inima) la sfarsitul primului an vei completa declaratia speciala (202 parca) in care vei mentiona exact ce ai venit net ai obtinut. Pe baza acestei declaratii, Adm. Fin. iti va emite o declaratie de impunere finala (cel mai probabil prin toamna anului viitor) in care va dispune plata impozitului aferent pentru diferenta obtinuta in plus, cu care de asemenea te duci si la CASS.

berg

Post by berg » 16 Nov 2005, 22:18

Va multumesc pentru raspunsuri! Astept sa-mi scot cazierul si voi depune actele la primarie.

Dar din alt subiect, tot in acest forum, am inteles ca dupa desfiintarea sau modificarea denumirii unei societati, denumirea veche este blocata o perioada buna de timp (doi ani). Sau acest lucru nu este valabil si pentru PFA?

dinubocos

Post by dinubocos » 17 Nov 2005, 07:18

Nu ar trebui sa ai probleme. Cu atat mai mult ca cat persoana fizica autprizata va fi asociat la sc ce se va infiinta.
Doar inainte de a merge la Primarie sa faci rezervarea denumirii la ORC sa nu ai surpriza dupa ce obtii autorizatia de la Primarie sa afli ca denumirea ta este ocupata.

Post Reply