asociat unic la societate
asociat unic la societate
Sunt asociat unic la o societate profesionala de consilieri juridici. In conditiile in care nu am carte de munca in alta parte, iar aici nu pot sa-mi fac, cum sa fac sa imi mearga vechimea juridica?
Solutia este urmatoarean ori numesti un administrator al societatii care va semna contractul tau de angajare in numele societatii, ori angajezi o persoana(pt a fi microintreprindere ai nevoie de 1 angajat, sau un contabil) persoana careia ii incredintezi la atributii si atributiile de personal.astfel acel angajat va semna contractul de munca al tau in numele societatii.
sunteti de aur
Daca se poate asa, sunteti de aur. Eu chiar nu stiam ce sa fac, ca am bagat vreo 50 mil deja si angajez si 4 persoane si eu nu aveam carte de munca. Si vreau s-o am la mine, ca nu imi permit sa mai lucrez in alta parte (si nici nu stau cateii cu ofertele in coada).
nu se poate
nu se poate. ITM-ul nu-mi inregistreaza contractul de munca daca e identitate de persoana intre asociatul unic si un angajat, indiferent de interpuneri. trebuie sa gasesc alta varianta.
ITM-ul nu are nici un temei pentru a refuza o astfel de inregistrare.
Cere-le sa iti comunice textul de lege pe care isi bazeaza pozitia. Asa am patit si eu in prima faza dar cand am ajuns la partea cu temeiul legal s-au inmuiat.
Si vezi ca exista o decizie a instantei supreme exact pe aceasta problema in care o firma din Miercurea Ciuc a obligat ITM-ul sa inregistreze un astfel de contract.
Cere-le sa iti comunice textul de lege pe care isi bazeaza pozitia. Asa am patit si eu in prima faza dar cand am ajuns la partea cu temeiul legal s-au inmuiat.
Si vezi ca exista o decizie a instantei supreme exact pe aceasta problema in care o firma din Miercurea Ciuc a obligat ITM-ul sa inregistreze un astfel de contract.
Re: nu se poate
ITM-ul nu e stat in stat.Burky wrote:nu se poate. ITM-ul nu-mi inregistreaza contractul de munca daca e identitate de persoana intre asociatul unic si un angajat, indiferent de interpuneri. trebuie sa gasesc alta varianta.
Are dreptate Dinubocos. si in afara de decizia ICCJ mai exista si partea aia din Constitutie cu dreptul la munca.
Si mai exista si o fraza care schimba surprinzator pozitia "ferma" a multor functionari publici "inteligenti": In cazul asta ma duc si eu in instanta sa-mi spuna judele ce e de facut. Brusc se gasesc solutii.
Nu te da batut.
1000 de nervi
pana la dumnezeu de mananca statul. am sa caut respectiva decizie si sa incep sa fac actele pt administrator, pt ca apoi sa ma duc sa vad care-i treaba. ei zic ca daca eram 2 asociati nu era nici o probleme, dar asa nu se poate ca negociez eu cu mine