asociat unic la societate

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
Burky

asociat unic la societate

Post by Burky » 01 Nov 2005, 22:33

Sunt asociat unic la o societate profesionala de consilieri juridici. In conditiile in care nu am carte de munca in alta parte, iar aici nu pot sa-mi fac, cum sa fac sa imi mearga vechimea juridica?

dinubocos

Post by dinubocos » 02 Nov 2005, 08:29

Pai cine a spus ca nu poti incheia contract de munca cu societatea ta???

cdobre

Post by cdobre » 02 Nov 2005, 08:37

puteti incheia un contract de asigurare individuala la Casa de asigurari a municipiului Bucuresti, sectorul de care apartineti cu domiciliul (din calea Vitan) la venitul minim pe economie sau la cel pe care vreti sa-l declarati

dinubocos

Post by dinubocos » 02 Nov 2005, 10:11

Cu un astfel de contract am indoieli ca iti merge vechimea. Solutia ar fi numeasca inca un administrator care sa-l angajeze pe firma sa! Cei de la ITM sustin ca nu poate semna contractul si ca angajat sa ca angajator.

ATX2003

Post by ATX2003 » 02 Nov 2005, 12:25

Solutia este urmatoarean ori numesti un administrator al societatii care va semna contractul tau de angajare in numele societatii, ori angajezi o persoana(pt a fi microintreprindere ai nevoie de 1 angajat, sau un contabil) persoana careia ii incredintezi la atributii si atributiile de personal.astfel acel angajat va semna contractul de munca al tau in numele societatii.

dinubocos

Post by dinubocos » 02 Nov 2005, 12:55

Ori angajat ori contabil zici?

Burky

sunteti de aur

Post by Burky » 02 Nov 2005, 19:01

Daca se poate asa, sunteti de aur. Eu chiar nu stiam ce sa fac, ca am bagat vreo 50 mil deja si angajez si 4 persoane si eu nu aveam carte de munca. Si vreau s-o am la mine, ca nu imi permit sa mai lucrez in alta parte (si nici nu stau cateii cu ofertele in coada).

serafim

Post by serafim » 02 Nov 2005, 22:00

:aplauze: :aplauze: :aplauze:
BINE ZIS !!! :aplauze: :aplauze: :aplauze:

Burky

nu se poate

Post by Burky » 07 Nov 2005, 20:14

nu se poate. ITM-ul nu-mi inregistreaza contractul de munca daca e identitate de persoana intre asociatul unic si un angajat, indiferent de interpuneri. trebuie sa gasesc alta varianta.

dinubocos

Post by dinubocos » 08 Nov 2005, 08:36

ITM-ul nu are nici un temei pentru a refuza o astfel de inregistrare.
Cere-le sa iti comunice textul de lege pe care isi bazeaza pozitia. Asa am patit si eu in prima faza dar cand am ajuns la partea cu temeiul legal s-au inmuiat.
Si vezi ca exista o decizie a instantei supreme exact pe aceasta problema in care o firma din Miercurea Ciuc a obligat ITM-ul sa inregistreze un astfel de contract.

attorneyatlaw

Re: nu se poate

Post by attorneyatlaw » 08 Nov 2005, 08:54

Burky wrote:nu se poate. ITM-ul nu-mi inregistreaza contractul de munca daca e identitate de persoana intre asociatul unic si un angajat, indiferent de interpuneri. trebuie sa gasesc alta varianta.
ITM-ul nu e stat in stat.
Are dreptate Dinubocos. si in afara de decizia ICCJ mai exista si partea aia din Constitutie cu dreptul la munca.
Si mai exista si o fraza care schimba surprinzator pozitia "ferma" a multor functionari publici "inteligenti": In cazul asta ma duc si eu in instanta sa-mi spuna judele ce e de facut. Brusc se gasesc solutii.
Nu te da batut.

Burky

1000 de nervi

Post by Burky » 08 Nov 2005, 18:25

pana la dumnezeu de mananca statul. am sa caut respectiva decizie si sa incep sa fac actele pt administrator, pt ca apoi sa ma duc sa vad care-i treaba. ei zic ca daca eram 2 asociati nu era nici o probleme, dar asa nu se poate ca negociez eu cu mine

serafim

Post by serafim » 13 Nov 2005, 00:18

stai linistit ca se poate !!!!
Dute bine documentat si punele l;egea sub nas :lol: nu esti singurul care esti asociat unic mai stiu si eu pe cativa...

Post Reply