Intr-un proces penal avand ca obiect tragerea la rapundere penala a infractorului pentru savarsirea infractiunii de lipsire de libertate in mod nelegal in modalitatea tip prevazuta de art. 189 alin. 1 Cod penal, partea vatamata se poate constitui parte civila doar pentru ca i-a fost incalcat dreptul la libertate fizica (drept fundamental, ocrotit de Constitutie si Conventia Europeana a Drepturilor Omului)?
Cum s-ar putea calcula valoarea prejudiciului?
lipsire de libertate in mod nelegal-parte civila
Bineinteles ca se poate constitui!!
Si chiar insist sa se constituie.
E o infr traumatizanta.
Nu tb probe speciale.
Ar mere si un martor care sa povesteasca despre cit de traumatizata era victima.
Cuantumul va fi la aprecierea instantei.
Pt criterii, vezi Ursa sau Furtuna, ca n-am chef sa le reiau acum.
Si chiar insist sa se constituie.
E o infr traumatizanta.
Nu tb probe speciale.
Ar mere si un martor care sa povesteasca despre cit de traumatizata era victima.
Cuantumul va fi la aprecierea instantei.
Pt criterii, vezi Ursa sau Furtuna, ca n-am chef sa le reiau acum.
Minotaure...apreciind ca intrebarea ta e una serioasa, pertinenta, ti-am rasp serios, fara nici o gluma.
Martorul va fi cel ce s-a vz cu victima imediat dupa eliberare.
Va putea declara in instanta ca victima era ravasita, plingea, stare de soc, prezenta adevarate tulburari comportamentale.
Reticenta in a mai iesi in lume, rusine fata de familie, prieteni, comunitate etc...
Pentru considerentele expuse anterior vei observa Norocele ca nu de psiholog avem nevoie ci de un martor pe aspectul prejudiciilor aduse in concret victimei.(apropo...cum ai tu Norocele 5 stele? postezi emoticoni pe la lume pe post de raspunsuri sa se contabilizeze???
)
Martorul va fi cel ce s-a vz cu victima imediat dupa eliberare.
Va putea declara in instanta ca victima era ravasita, plingea, stare de soc, prezenta adevarate tulburari comportamentale.
Reticenta in a mai iesi in lume, rusine fata de familie, prieteni, comunitate etc...
Pentru considerentele expuse anterior vei observa Norocele ca nu de psiholog avem nevoie ci de un martor pe aspectul prejudiciilor aduse in concret victimei.(apropo...cum ai tu Norocele 5 stele? postezi emoticoni pe la lume pe post de raspunsuri sa se contabilizeze???