Chiar sunt curioasa sa aud parerea voastra..cum se poate sa limitezi accesul la o profesie avand ca principal element banul ...si nu chiar oricum ci prin aproximativ 1000 de euro?
Nu este oare total neconstitutional? si tot ei considera Baroul constitutional ilegal...ce ar putea face cei care cu 3 luni inainte de examen primesc fantastica veste?
Dar nimeni nu face nimic...sta oare numai in puterile lor sa hotarasca tot in ceea ce ii priveste pe viitori posibili avocati sau chiar si avocati in conditiile in care definitivatul costa 30 de mil.
in rest vroiam sa va intreb daca are cineva idee de cati candidati s-au inscris anul acesta la examenul de admitere in Baroul Bucuresti?stiu ca nu conteaza pentru ca nu e un examen bazat pe concurenta dar ma macina curiozitatea.
Taxele Baroului Bucuresti- constitutionale?
Pai si eu am acceasi opinie. Totusi, este legal, pentru ca majoritatea membrilor poate sa decida orice legat de obtinerea calitatii de membru al unei asociatii. Si pana la urma BB este o asociatie profesionala in care primeaza interesul pentru ban!
Nu-ti face probleme, la pretul asta n-or sa se inghesuie atatia ca anul trecut! Apropo, ce scor mai au taxele de admitere ptr anul asta?
Nu-ti face probleme, la pretul asta n-or sa se inghesuie atatia ca anul trecut! Apropo, ce scor mai au taxele de admitere ptr anul asta?
eu zic ca sunt neconstitutionale.
taxele ingradesc accesul, asta e clar, dar in plus discrimineaza intre candidatii la calitatea de avocat stagiar.
De ce spun asta: in primul rand, ele trebuie platite dupa ce examenul a fost dat si luat si dupa ce ai incheiat un contract cu un avocat indrumator.
In consecinta, singurul lucru care mai face diferenta intre candidati, este posibilitatea de a achita aceste taxe. Eu zic ca avem de-a face cu o discriminare pe criterii financiare.
taxele ingradesc accesul, asta e clar, dar in plus discrimineaza intre candidatii la calitatea de avocat stagiar.
De ce spun asta: in primul rand, ele trebuie platite dupa ce examenul a fost dat si luat si dupa ce ai incheiat un contract cu un avocat indrumator.
In consecinta, singurul lucru care mai face diferenta intre candidati, este posibilitatea de a achita aceste taxe. Eu zic ca avem de-a face cu o discriminare pe criterii financiare.
stiu ca toti gandesc ca vor ajunge mai tarziu la momentul ala. Dar daca descoperi ca nu poti achita, atunci ai aruncat banii pe taxa de examen degeaba.
Problema e foarte mare pt cei care nu isi permit.... desi au fost in stare sa indeplineasca toate celelalte conditii
Cunosc astfel de cazuri, de oameni care se intretin singuri si au strans bani un an intreg pt taxa de examen. Deja nu au ce sa faca ca sa achite de trei ori mai mult....
Problema e foarte mare pt cei care nu isi permit.... desi au fost in stare sa indeplineasca toate celelalte conditii
Cunosc astfel de cazuri, de oameni care se intretin singuri si au strans bani un an intreg pt taxa de examen. Deja nu au ce sa faca ca sa achite de trei ori mai mult....