formularea pl.prealabile prin mandatar
formularea pl.prealabile prin mandatar
Am auzit mai multe pareri. Vreau sa o stiu si pe a voastra. Credeti ca o plangere prealabila facuta prin mandatar, chiar in baza unui mandat special, este una valabila?
Da, cred ca plangerea prealabila este valabila daca este facuta prin mandatar cu mandat special. Inteleg ca tu te delimitezi de aceasta opinie, dupa cum ai formulat :"chiar facuta prin mandatar special...". Banuiesc eu ca parerile controversate de care aminteai se invarteau in jurul analogiei dintre regimul aplicabil plangerii si cel aplicabil plangerii prealabile (art.222 C.pr.pen) (mai precis, pana unde merge aceasta analogie) sau, si mai bine, in jurul caracterului strict personal al plangerii prealabile, ma insel? Care era controversa, impartaseste-ne-o si noua ?!
steaua
Art 222 alin. 3 Cpp Plangerea poate fi facuta prin mandatar
Prin analogie(unanim acceptata), plangerea prealabila poate fi facuta prin mandatar, mandat special care trebuie atasat la dosar
Instanta de la Sibiu dovedeste ca nu a citit nici un curs de procedura penala pentru ca, repet, exista unanimitate de pareri cu privire la acest aspect
Diferentele intre plangere si plangere prealabila, vis-a-vis de titulari, constau in faptul ca cea din urma nu poate fi introdusa de catre sot pentru celalalt sot, ori de catre copilul major pentru parinte
Prin analogie(unanim acceptata), plangerea prealabila poate fi facuta prin mandatar, mandat special care trebuie atasat la dosar
Instanta de la Sibiu dovedeste ca nu a citit nici un curs de procedura penala pentru ca, repet, exista unanimitate de pareri cu privire la acest aspect
Diferentele intre plangere si plangere prealabila, vis-a-vis de titulari, constau in faptul ca cea din urma nu poate fi introdusa de catre sot pentru celalalt sot, ori de catre copilul major pentru parinte
Problema pusa in discutie este de un scazut nivel stiintific.
Poate ar fi fost mai bine sa se lectureze un curs de procedura.
Revin la teza mea conform careia problemele pur teoretice care se posteaza pe forum tb sa fie interesante, nu doar postate de dragul de a posta!
Nu ma voi obosi deci sa raspund.
Poate ar fi fost mai bine sa se lectureze un curs de procedura.
Revin la teza mea conform careia problemele pur teoretice care se posteaza pe forum tb sa fie interesante, nu doar postate de dragul de a posta!
Nu ma voi obosi deci sa raspund.
Eu am asistat la un dosar in care plangerea prealabila era semnata de catre avocat, iar instanta, la primul termen de judecata a pus in discutie lipsa plangerii prealabile a partii vatamate si ulterior, am aflat ca a incetat proc pen. in tem art.11, al.2, lit.b si art 10, lit.f/Cpp
Reprezentantul Parchetului a sustinut si el aceasta solutie motivat de faptul ca plangerea preal. poate fi facuta de altcineva doar daca exista un mandat special.
Avocatul in cauza a invocat dispozitiile Lg.51/1995 unde se precizeaza ca pentru activitatile expres prevazute in obiectul contractului de asistenta juridica, imputermicitea data avocatului constituie mandat special.
Reprezentantul Parchetului a sustinut si el aceasta solutie motivat de faptul ca plangerea preal. poate fi facuta de altcineva doar daca exista un mandat special.
Avocatul in cauza a invocat dispozitiile Lg.51/1995 unde se precizeaza ca pentru activitatile expres prevazute in obiectul contractului de asistenta juridica, imputermicitea data avocatului constituie mandat special.