Inscriere in masa credala peste termen

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
buba

Post by buba » 12 Apr 2005, 23:04

O Zana buna m-a facut sa ma razgandesc:
b_42_jim wrote: Art. 128 din L 64: Dispozitiile prezentei legi se completeaza, in masura compatibilitatii lor, cu cele ale Codului de procedura civila si ale Codului comercial roman.

Chiar daca ar fi cum spui tu, ca e decadere in loc de prescriptie, tot ar putea fi loc de o repunere in termen prin aplicarea art. 103 alin. 1 C.pr.civ.

Adi S.
Deci, inca un BINGO !!! :lol:

1.Verificarea creantelor si inscrierea in tabelul de creanta este atributia lichidatorului. Nu e sindicul cu asta&...
2.De formulat o adresa( cu temeiurile legale albastre) catre lichidator la care anexezi declaratia de creanta initiala. Lichidatorul trebuie provocat sa dea un raspuns ( faci si tu un pic de piruete)Pt.orice eventualitate ii precizezi in scris ca daca nu ia masura sa te inscrie in tablou si nu-ti confirma in scris acest drept in termen de 10 zile, tacerea lui o vei considera refuz si vei fi obligat a face contestatie la masura lui "de a nu lua nici o masura" :mrgreen: :twisted: ( vezi si art.19 din legea 64/1995 veche)N-ar fi rau ca un exemplar sa-l depui si la Dosarul de faliment( eventual cu nr. de inregistrare de la sediul lichidatorului)
3.In contestatie, iei in dinti varianta albastra si tii de ea cu toata forta. Nu poti sti dupa ce varianta a legii judeca sindicul astfel incat poti avea surpize. Vei mai avea in buzunar si art.103 C.pr.civ( daca ai depus cererea in termen de 15 zile de la incetarea impiedicarii??)
4.Contestatia se timbreaza. Iar daca ti se respinge , poti face recurs in 10 zile de la comunicare.

BAFTA
:cafea:

b_42_jim

Post by b_42_jim » 13 Apr 2005, 11:14

Bubba, recunosc ca ideea ta este foarte buna si merita cinstita. Lasa-mi nr. tau de tel. pe privat, fac cinste cu un pranz, iar daca se va intampla sa iasa combinatia, dau cota de onorariu. Pe bune!

Am ramas insa cu o problema pe ganduri: daca ma duc azi la lichidator cu o cerere de inscriere in masa creditorilor, imi va opune depasirea termenului de 30 de zile de la incetarea impiedicarii. Ideea ar fi fost excelent de pus in aplicare chiar atunci cand s-a intors clienta in tara. Din pacate, a venit la mine dupa mai bine de 2 luni de la intrare in tara. La data respectiva, m-am gandit ca lichidatorul va fi interesat sa-mi puna bete in roate si sa-mi refuze cererea pe motiv ca ar fi fost facuta peste termen, motiv pentru care am apelat direct la instanta pentru a ma repune in termen.

Totusi, inca ma mai gandesc la ideea ta de a-l "strange de oua" pe lichidator, sa vad cum as putea lega cererea din 2003 adresata instantei cu cea din 2005 pe care i-o voi formula lichidatorului.

Adi S.

buba

Post by buba » 13 Apr 2005, 14:13

b_42_jim wrote:
Totusi, inca ma mai gandesc la ideea ta de a-l "strange de oua" pe lichidator, sa vad cum as putea lega cererea din 2003 adresata instantei cu cea din 2005 pe care i-o voi formula lichidatorului.

Adi S.

:-D :-D :-D
Eu totusi te-as sfatui mai inainte de a-l " stringe "cum ai zis, fa-i putin de curte. Ia-l si tu cu binisorul, argumenteaza-i solicitarea ta si explica-i ca nu se "risca". Legea-i lege si pentru lichidator. Si roaga-l frumos sa-ti dea in scris raspunsul lui. :evil:
Daca face pe nebunul si nu ai cu cine discuta , strange-l cat vrei de tare. Clientul tau este nebun si vrea sa-l dea in judecata ori sa ceara inlocuirea lui.
Si intr-un caz, si-n altul, cererea i-o vari sub nas. Eu i-as da timp de gandire doar 3 zile( ca sa nu fie nevoit sa gandeasca prea mult)

rigid

Post by rigid » 27 Oct 2005, 11:58

Ma bag si eu in seama dupa juma de an. Sunt curios cum a decurs cererea lui jim.
Si ca o parere despre problema lui, ar fi cateva lucruri de spus:
- legea nu este si nu va fi niciodata perfecta. Intotdeauna vor exista oameni nedreptatiti de un text legal. Asta este specificul dreptului nostru in comparatie cu dreptul anglo saxon in care judecatorul poate aprecia o speta in concret.
- termenul de inregistrare a creantelor a fost dintotdeauna unul de decadere, fiind un termen procedural. In actualul text se prevede expres acest lucru, dar si inainte era considerat ca atare de toate instantele.
- au existat intr-adevar in cazul BIR cereri de repunere in termenul de inregistrare a creantei, insa numai pentru cei care se aflau intr-o imposibilitate obiectiva de a lua la cunostinta despre notificarea din ziare. Au fost admise astfel unele cereri facute de persoane fizice straine. Eu stiu sigur de un grec. De notat ca notificarea s-a facut in 2 ziare notorii si nominal.
- ultima chestie, aia cu schimbarea lichidatorului este sper o gluma. Au incercat oameni f. potenti sa schimbe lichidatorul BIR. Unul dintre ei este si acum in puscarie (Pavalache, si nici ceilalti nu o duc prea bine (2 deputati PRM, si cativa invinuiti de delapidare: Dinel Staicu, Popescu, Dinu Sararu, etc.)

b_42_jim

Post by b_42_jim » 31 Oct 2005, 22:10

Nici nu mai stiu prea bine ce s-a intamplat acolo, am incheiat-o demult cu clienta respectiva. Imi amintesc ca a fost inscrisa pe lista "codasilor", a celor care primesc praful de pe toba daca mai ramane ceva nedistribuit catre creditorii inscrisi in termen.

Post Reply