subventii daca angajezi un absolvent

Discutii privind litigiile de munca
rosia_montana

Post by rosia_montana » 31 Oct 2005, 09:49

:mrgreen: :mad:

maxxim

Post by maxxim » 31 Oct 2005, 09:51

Hai rosioara, n-o lua in tragic si nu te supara! :cafea: sa-ti treaca!

:floare:

rosia_montana

Post by rosia_montana » 31 Oct 2005, 09:53

Hmmmmm, o sa dau continutul canii la analiza inainte de a zice merci :-P

maxxim

Post by maxxim » 31 Oct 2005, 10:05

:( .......... Mda, mi s-a mai spus asta! Dar doar referitor la teposii oferiti........ asa ca ma ofer sa o testez pe propria-mi piele .... ma refer la cafea... :skul: :skul: :skul: .......... doar glumeam! :grin:

:floare: :floare: :floare: pentru domnita.

leo26

Re: studii superioare

Post by leo26 » 12 Nov 2005, 22:27

Burky wrote:daca abs are studii sup, subventia e de 4650000 brut.
:x chiar e adevarata chestia asta cu 4.650.000?? ma intereseaza mult pt ca la firma la care sunt angajata eu si colegele mele, absolvente fiind, primim un salariu de baza de 2 mil. Pe acestia ii primim doar pe perioada de un an cat seful primeste subventie. restul salariului constituind-ul 50% din ceea ce lucram (suntem traducatori..pe langa munca de birou de 8 ore). insa pe contract e trecut salariul de 4.650.000. coincidenta?? nu prea cred. si daca intradevar e asa..adica noi nu primim nici macar jumate din ce primeste el pt noi?? ahh..in plus ni s-a spus clar ca dupa ce trece acest an nu mai primim deloc acest "salariu de baza".
multumesc

maxxim

Post by maxxim » 14 Nov 2005, 10:32

Decat 2 mil salariu brut? In contractul de munca?
:grin: Angajatorul uita ca se obliga sa pastreze raporturile de munca ale absolventilor incadrati cel putin trei ani de la incheierea conventiei.
Asa ca sa nu indrazniti sa va dati demisia! :evil:

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

lauraC

Post by lauraC » 14 Nov 2005, 12:30

Referitor la salariul minim (daca intereseaza pe cineva) eu, una, tocmai m-am lamurit: salariul minim negociat este de 330 RON, iar salariul minim garantat in plata e de 310 RON. Adica: in cim nu ai voie sa treci mai putin de 330, iar pe statul de plata nu ai voie mai putin de 310 (chiar daca in cim ai 330 si in ipoteza in care salariatul a venit zi de zi la serviciu, a stat 8 ore, dar nu si-a realizat norma de munca).

murik

Post by murik » 15 Nov 2005, 19:00

Revenind la subiect:
Se corda subventia pe o perioada de 12 luni in favoarea angajatorului. Cuantumul acestei subventii este diferentiat, in functie de pregatirea absolventului: 1 salariu minim pe economie pt absol=ventii de liceu, 1.2 daca nnu ma insel pt absolventii de postliceala, si 1.5 sal min pe ec pt absolventii de invatamant superior. Conditie: ca absolventul sa fi luat diploma de licenta in ultimele 12 luni; de asemenea, absolventul sa nu fi fost angajat anterior in conditiile legii in cauza... De asemenea, angajatorul este obligat a-l pastra pe absolvent minim 23 ani. Cam asta ar fi esenta. A, da! Toate formele (conventie intre societate si AJOFM se fac la sediul AJOFM). Si inca ceva: absolventul respectiv, trebuie ca initial sa figureze in evidentele AJOFM ca si somer.

nicuvar

Post by nicuvar » 15 Nov 2005, 19:11

murik wrote:Revenind la subiect:
... De asemenea, angajatorul este obligat a-l pastra pe absolvent minim 23 ani. Cam asta ar fi esenta.
Vorbesti serios? Unde ... minim 23 ani? In Romania?

murik

Post by murik » 15 Nov 2005, 20:19

Cu scuze, Nicuvar.. Mda, ai tu dreptate... textul legii spund de doar 3 (trei) ani, insa eu, grabit fiind (desi asta nu ma scuza absolut deloc)... am tastat gresit in loc de 3. am scris 23. Sper ca scuzele imi vor fi acceptate, si nu am indus pe nimeni in eroare cu aceasta.

Post Reply