Mi-a fost livrata o suma de 100 de ori mai mare - ajutor!

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
vbocan

Mi-a fost livrata o suma de 100 de ori mai mare - ajutor!

Post by vbocan » 24 Oct 2005, 15:33

Imi cer scuze in avans daca nu postez unde trebuie.
Concret: vand soft pe Internet si firma care accepta carduri de credit in numele meu imi trimite banii lunar, prin transfer bancar. Ultima data trebuia sa primesc vreo 1300 de dolari dar spre surprinderea mea am primit... 137000 de dolari. Nu vreau sa ma judecati si sa-mi spuneti ca am gandit cu .... in loc de cap, insa vazandu-ma in posesia banilor am cumparat urgent niste teren. Firma vrea acum banii inpoi (logic) si eu nu am zis nu. Necazul este insa ca nu reusesc sa vand terenul iar ei ma preseaza, ba chiar avocatul lor imi spune ca pe langa partea civila ma pot da in judecata pe parte penala. Cand am intrebat care ar fi acuzatia penala avocatul nu a fost foarte coerent si am primit un raspuns de genul "furt" si daca nu merge asa incercam pe "abuz de incredere".
Eu sunt de buna credinta si vreau sa returnez toti banii, deci cum as putea sa fiu acuzat de furt sau abuz de incredere.
Nu sunt de meserie avocat, se intelege. E cineva bun sa-mi spuna cum stau lucrurile in speta asta?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 24 Oct 2005, 15:56

eu cred ca te pot actiona civil pentru restituirea platii nedatorate.
Penal nu cred ca pot npune" de vreo actiune, furt nu exista ca ala e cu "luarea din posesia sau detentia" ori banii astia nu i-ai luat tu ci ti i-au virat ei iar abuz de incredere iar nu vad ca ar exista.
daca nu ai bani acum sa returnezi suma incasata in plus ii poti autoriza sa retina in contul datoriei eventualele sume ce ti s-ar cuveni pe lunile viitoare pana acoperi datoria.(compensatie)

cam asta e parerea mea asa repede.

allien

Post by allien » 24 Oct 2005, 16:08

Pt mine a fost altfel dar asemanator.

M-am trezit cu un virament de 1950 Euro in cont fara sa stiu de unde vin :razz:

Am fost la ghiseu si mi-au spus ca e ok si nu e nici o problema cineva mi-a virat banii.Dupa 2 zile vad ca cei 1950 au plecat din contul meu. Intreband ce si cum mi-au raspuns ca a fost o greseala din partea bancii si ca acei bani nu imi erau destinati.
Consilierul financiar din cadrul bancii mi-a spus ca daca as fi folosit banii nu aveau ce sa imi faca.
Daca ei ti-au virat mai multi nu e vina ta si daca cineva iti face un "cadou" :lol: de ce sa nu il accepti.

Daca te-ai inteles cu ei sa le dai banii inapoi acum sa aiba rabdare.Nu au nici un drept sa te preseze atata timp cat esti de acord sa le restitui suma.

Din ce tara vin banii in contul tau?Din Romania?

minodora

Post by minodora » 24 Oct 2005, 17:44

Avocatul lor vrea sa te sperie.
Mai mult ca sigur ca vor merge pe civil - restituirea unei plati nedatorate.
Probabil ca inca nu te-au dat in judecata din cauza timbrajului.

vbocan

Post by vbocan » 24 Oct 2005, 17:53

Si cum exact se procedeaza in restituirea unei plati nedatorate? Pot sa puna sechestru pe bunurile mele? Daca da, cum mai pot sa vind terenul?
In plus, avocatul lor spune ca firma imi va cere dobanda (6% pe an) plus plata cheltuielilor de judecata. Exista vreo portita prin care sa scap de aceste sume care ma greveaza si mail mult?

Mili

Post by Mili » 24 Oct 2005, 20:18

E acelasi caz cu speta in care la magazin vezi ca vanzatorul ti-a dat mai multi bani si nu ii mai inapoiezi, in sensul ca nu ii spui vanzatorului ca gresit.Furt.Asta sustin penalistii.Am mai discutat o speta de genul asta cu prof Dobrinoiu.O doamna a primit la bancomat de 10000 de ori mai mult. Da, bancomatul a fost setat gresit pentru RON-ROL. Ea a sesizat banca. :(|) Oricum am discutat teoretic.Ar putea fi furt.Trebuie dovedita intentia in primul rand.Dar fapul ca stiai ca nu sunt banii tai, in sensul ca nu aveai de incasat o astfel de suma si era clar o greseala, ar putea spune ceva.In declaratii poti spune ca aveai o promisiune de la cineva din strainatate sa-ti trimita o suma mai mare pentru afaceri si rezulta eroarea.Nu poate fi abuz de incredere.pe civil insa vei pierde sigur, plata nedatorata sau imbogatirea fara justa cauza, depinde.Multa bafta!Cine nu si-ar dori sa fie bogat, macar ptr cateva zile! 8-)

kko

Post by kko » 25 Oct 2005, 07:43

:-D :-D :-D Poate ca aia au dorit sa te plateasca in avans(pe vreo 8 ani)....Incearca sa le sugerezi ac. idee (pe avocatul lor o sa-l umfle rasul, asta numai daca nu se enerveaza...) :-D :-D :-D

vbocan

Post by vbocan » 25 Oct 2005, 09:24

@Mili: Pai daca e furt, atunci de ce nu i-as acuza si eu de incalcare a proprietatii, doar au intrat in contul meu. :-?
Oricum, vreau sa le dau totul inapoi. Cel mai mare necaz imi e ca am aflat ca cel responsabil pentru eroare a fost dat afara si il paste inchisoarea.

Mili

Post by Mili » 26 Oct 2005, 14:11

Nu au "patruns" in contul tau. Doar au virat, din greseala, o suma de bani.Cel care a gresit poate fi cercetat pentru neglijenta in serviciu daca indeplineste conditiile (art. 249 C.pen).Parerea mea este ca nu va fi cazul, dar isi vor putea recupera banii (prejudiciul) de la el pe civil, raspunderea pentru fapta proprie (art. 998-999 Cod civ.).Naspa moment.Apeleaza la un profesionist, la un avocat. La banii tai... :roll:

croc

Post by croc » 26 Oct 2005, 16:53

KKO wrote::-D :-D :-D Poate ca aia au dorit sa te plateasca in avans(pe vreo 8 ani)....Incearca sa le sugerezi ac. idee (pe avocatul lor o sa-l umfle rasul, asta numai daca nu se enerveaza...) :-D :-D :-D
:lol: :lol: :lol:
chiar asa, ia incearca
:lol: :lol: :lol:

denominatus

Post by denominatus » 27 Oct 2005, 13:29

As vrea si eu sa imi gasesc peste noapte contul ingrasat cu fo suta-doua de mii de euroi. :)

Dupa aia as fi organizat un workshop de fo 2 luni, in insulele seychelles, cu forumarii, pe tema: cum facem sa le facem zile fripte sa u poata sa mai ceara banii inapoi :-D :-D :-D program de lucru lejer, max 30n / zi, tinuta ne-obigatorie, cazarea, bauturile si masa on the house, etc...

interesati?

:-D :-D :-D

vbocan

Post by vbocan » 27 Oct 2005, 14:20

Voi faceti misto, dar daca ajung in strada sau dupa gratii, imi aruncati voi chiftele? :roll:
In cazul in care nu vand proprietatile destul de repede pe cat se asteapta ei, pot sa puna sechestru, etc., chestii din astea urate? Problema e ca nu am cum sa-i conving ca de fapt eu VREAU sa le trimit banii inapoi si ca nu pot sa vand terenul asa repede. Apropos, nu e nimeni interesat? :fluierat:

kko

Post by kko » 27 Oct 2005, 14:20

:-D :-D :-D Eu fugeam din RO cu banii :-D :-D :-D Primul avion si iu es ei....Sa ma execute silit cine poate :-D
Auzi, domnle, sa-si cumpere teren in RO cu banii aia.... :fluierat:

rigid

Post by rigid » 27 Oct 2005, 17:37

Cred ca nu ai inteles bine kko. Era vorba de 137 mii nu de un milion de dolari. Unde sa fugi cu banii astia? Poate intr-o excursie in state. Sa stii ca dolarii nu s-au denominat. ;)

kko

Post by kko » 27 Oct 2005, 18:37

rigid wrote:Cred ca nu ai inteles bine kko. Era vorba de 137 mii nu de un milion de dolari. Unde sa fugi cu banii astia? Poate intr-o excursie in state. Sa stii ca dolarii nu s-au denominat. ;)

OK vaz ca numan ce te-ai inregistrat si ai treaba cu mine. Sa impart la 10.000 sau sa inmultesc cu 10.000 ce zici tu ? :mrgreen:
Poate ca vreau sa fug si fara banii aia...(la asta nu te-ai gandit )dar in acest caz pot sa plec mai putin grabit :grin:
Decat sa cultiv lucerna si sa vand fan, cu 137 mii$ mai bine plec in lume. :fluierat:

Asta bineinteles daca nu sunt un exemplu de onestitate si le returnez banii la aiuriti ,gandindu-ma ca norocul meu este necazul altuia si ca orice fapta buna este rasplatita (daca nu aici, atunci in celalata lume) :(%):

Post Reply