disperata dupa un sfat

Familiei
Post Reply
moniq

disperata dupa un sfat

Post by moniq » 27 Oct 2005, 13:32

Buna ziua,

din pacate va trebui sa trec prin calvarul numit divort. Am nevoie de sfaturi pertinente si nu dispun de bani sau de timpul necesar pentru a ma consulta cu un avocat.In mare am citit cam ce se intampla in caz de divort si m-am pregatit psihic, insa ma framanta cateva intrebari carora nu le-am gasit un raspuns legal pertinent. Iata pe scurt cazul meu: am 28 ani, un copil de 3 ani si 5 l, casatorita de aproape 3 ani, trait in concubinaj cu actualul sot de inca 5 ani inaintea casatoriei. Iata una dintre probleme: am contactat pe numele meu un imprumut pentru nevoi pesonale pe termen de 5 ani, imprumut din care am rambursat cca 7 rate. Ma intereseaza in mod special daca viitorul fost sot poate fi obligat legal sa plateasca impreuna cu mine ratele. Idem in cazul in care sunt posesoarea unor carduri de credit. Nu sunt nedreapta insa avand in vedere ca acest impumut a fost facut de comun acord( din pacate nu stiu daca reiese din acte), iar in tot acest timp sotul meu a avut perioade lungi in care nu poate dovedi ca a avut o sursa de venit si eu am fost singura sustinatoare a familiei mi se pare moral sa-si asume macar acum o responsabilitate.

Multumesc din suflet pentru sfat.

allien

Post by allien » 27 Oct 2005, 14:10

Bunurile dobandite in timpul comunitatii legale de oricare dintre soti sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune.

Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:

a) bunurile dobandite prin succesiune sau donatie, cu exceptia cazului in care dispunatorul a prevazut, in mod expres, ca ele vor fi comune;

b) bunurile de uz personal;

c) bunurile destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti, daca nu sunt elemente ale unui fond de comert care face parte din comunitatea de bunuri;

d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii si alte asemenea bunuri;

e) indemnizatia de asigurare si despagubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soti;

f) bunurile, sumele de bani sau orice valori care inlocuiesc un bun propriu, precum si bunul dobandit prin intermediul acestora.

Consider ca in cazul de fata este vorba de obligatiile asumate de oricare dintre soti pentru acoperirea cheltuielilor obisnuite ale casatoriei.

Din aceasta rezulta ca sotii raman solidari pt plata imprumutului

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Oct 2005, 14:14

datoriile comune ale sotilor se impart si ele cu ocazia divortului .
Sunt astfel de datorii comune: Obligatiile contractate de fiecare dintre soti pentru implinirea nevoilor obisnuite ale casniciei
Asa incat da, poti sa-l obligi sa participe la restituirea creditului

moniq

Post by moniq » 27 Oct 2005, 14:21

Va multumesc din suflet. Pentru mine a fost un mare ajutor.
Mi se pare oricum nedrept sa ajungi intr-o astfel de situatie dupa ce ai plecat cu sufletul deschis pe un drum . Raspunsurile dumneavoastra ma incurajeaza insa nu stiu ce se va intampla in sala de tribunal pentru ca sunt foarte dezamagita de Romania "tara tuturor posibilitatilor". Acesta este si principalul motiv pentru care am ezitat sa ajung in locul cu pricina.

Multumesc din tot sufletul.

Post Reply