pasii pt divort

Familiei
Post Reply
y100ro

pasii pt divort

Post by y100ro » 19 Oct 2005, 10:55

am depus pe 7.08.2005 actele pt divort cu acordul partilor si ni s-a dat termen pe 7.10.2005 cand paratul nu s-a prezentat,iar eu trebuie sa-l citez intr-o publicatie nationala.urmatoarea prezentare este pe 4.11.2005.ma intereseaza care sunt urmatorii pasi si cand pot sa am noile acte(buletin,pasaport...).mentionez ca nu avem nimic de impartit si mi s-a zis ca pe 4.11.2005 trebuie sa invoc motivele de divort.
mai exact ma intereseaza sa stiu daca se pronunta divortul la acest termen de 4.11.2005 si cat dureaza pana imi ajunge acasa decizia de divort ca sa-mi pot intocmi actele

y100ro

Post by y100ro » 22 Oct 2005, 17:35

sper din tot sufletul sa-mi raspunda si mie cineva la intrebari.chiar nu s-a confruntat nimeni cu situatia mea?va rog cine detine informatii despre o astfel de situatie sa ma ajute si pe mine cu raspunsuri.
Multumesc anticipat!

serafim

Post by serafim » 22 Oct 2005, 19:08

copii aveti, daca este prin acordul partilor inseamna ca el stie de divort si a semnat si hartoia de divort ?!?
deci sunt mai multe intrebari lamurestema ca sa -ti pot raspunde

dinubocos

Post by dinubocos » 24 Oct 2005, 06:44

Daca paratul se prezinta la termenul din 4.11 si se declara de acord cu divortul atunci acesta se va pronunta la acea data.

Daca nu se prezinta, judecatorul nu va putea pronunta divortul.
Te sfatuiesc intr-o asemenea situatie sa ceri ca divortul sa nu se mai pronunte la intelegerea partilor ci eventula la cererea ta, din culpa comuna si fara motivare. Pregateste si un martor care sa poata depune marturie, daca judecatorul va accepta la acel termen. Daca sunteti separati in fapt ajunge ca martorul sa arate acest lucru. Probabil insa ca se va acorda inca un termen la care va fi citat si paratul si la care se va asculta martorul.

De ce il numesti parat daca ati cerut divortul la intelegerea voastra?!

y100ro

Post by y100ro » 24 Oct 2005, 16:17

dece sa lamurim:initial am fost amandoi la judecatorie cu actele,dar el a plecat din tara, deci nu s-a prezentat la termen,iar eu a trebuit sa-l citez intr-un cotidian national,iar pe data de 4.11.2005 ma voi prezenta cu articolul din ziar(unde este el citat) si voi prezenta motivele de divort,intrucat nu mai este vorba de un divort cu acordul partilor ci intr-unul in care eu sunt reclamant si el parat...asadar vroiam sa stiu la ce sa ma astept pe 4.11:mai exact daca mi se va mai da un termen,daca se decide divortul cat mai dureaza pana primesc decizia pt a-mi putea face aactele.nu avem nimic de impartit

dinubocos

Post by dinubocos » 25 Oct 2005, 07:46

Eu cred ca nu se va pronunta divortul.
Considerentele pentru care voi ati cerut de comun acord desfacerea casatoriei nu mai sunt de actualitate prin neprezentarea paratului.
Acum tu va trebui sa demonstrezi cele sustinute de tine in cererea in care ai dobandit calitatea de reclamant.

Post Reply