succesiune vacanta loc de veci

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
malexe

succesiune vacanta loc de veci

Post by malexe » 11 Oct 2005, 12:33

Am incheiat cu o persoana in varsta un contract de intretinere prin care, dupa deces, imi revenea nuda proprietate pe care aceasta o detinea (apartament). Dupa deces, in anul 1991, a fost inmormantata in locul de veci pe care il detinea si care nu mai poate fi utilizat intrucat actul de concesiune era pe numele decedatului. Dorind sa preiau pe numele meu acest loc de veci am primit informatii contradictorii asupra modului de actiune: Administratia Cimiterelor solicita in prealabil obtinerea unui certificat de succesiune vacanta pentru acest loc de veci iar notarii pe care i-am contactat nu au intentionat sa preia aceasta problema si cei de la camera notarilor mi-au comunicat ca toata problema ar trebui rezolvata de Administratia Cimitirelor. Ca urmare, as dori sa stiu cum ar trebui procedat si daca cineva cunoaste un notar care la care sa ma pot adresa in aceasta privinta.
Multumesc.

defectu

Post by defectu » 20 Oct 2005, 08:21

Dupa cum dvs. ati precizat, in baza contractului de intretinere cu rezervarea dreptului de uzufruct viager, vi se, transmite dreptul de nuda proprietate asupra apartamentului cu cota aferenta de teren si/sau cu cota parte indiviza din partite si dependintele comune ale blocului care prin natura sau destinatia lor sunt in folosinta comuna a tuturor coproprietarilor blocului. Transmisiunea proprietatii de drept si sau a posesiei de fapt asupra apartamentului, are loc in termenii si coditiile acestui contract.
Intrucat, locul de veci nu face obiectul contractului sus mentionat, este justificata solicitarea venita din partea Administratiei Cimitirelor de a prezenta un certificat de succesiune vacanta pentru acesta.

sechmet

Post by sechmet » 20 Oct 2005, 08:29

Locul de veci nu poate fi dobandit in proprietate ci se transmite, eventual, numai calitatea de concesionar.

defectu

Post by defectu » 20 Oct 2005, 11:08

Este adevarat ca, "locul de veci nu poate fi dobandit in proprietate ci se transmite, eventual, numai calitatea de concesionar" dar contractul de concesiune nu poate fi preluat de catre o terta persoana (in conditiile legii), daca nu exista acel certificati de succesiune vacanta.

Am reformulat! :aplauze:

malexe

Post by malexe » 20 Oct 2005, 13:44

Stie cineva unde se poate contacta un notar care se ocupa de succesiune vacanta pentru loc de veci ?

Post Reply