desfacere disciplinara cim - motivare in drept

Discutii privind litigiile de munca
danutza

Post by danutza » 16 Sep 2005, 09:14

multam fain tuturor pentru raspunsuri!

croc, sper sa nu.... se adevereasca (ma refer la admiterea exceptiei nulitatii abs.)

in rest, cu Dumnezeu inainte, aplicand sarguincios principiul "din greseli invata omun "!

:cafea: pt toti, ca-i inca .... de dimineatza (cel putin pentru mine :oops: );

ps: fara legatura cu speta: cineva mi-a spus ca "nbuna dimineatan e o contradictie... in termeni; ori ii buna, ori ii dimineatza" :-P

kinga

Post by kinga » 16 Sep 2005, 14:08

In opinia magistratilor din Mures .... este lovit de nulitate absoluta. Sper ca nu esti din Mures.....
In aparare poti sa invoci ca art. 74 prevede ca in mod obligatoriu decizia de concediere trebuie sa contina : motivele care determina concedierea.....fara a distinge intre motivele de drept si de fapt, asa cum face legiuitorul in art. 268 Codul muncii.....
Ori, unde legea nu dispune....

danutza

Post by danutza » 16 Sep 2005, 14:44

multumesc, kinga!

litigiul nu este in mures #:-S

croc

Post by croc » 16 Sep 2005, 20:11

danutza wrote: a accepta aceasta solutie ar insemna ca s-ar admite o astfel de exceptie si in cazul in care, spre exemplu, un angajator care, desi ar fi mentionat si atasat dovada ca salariatul respectiv este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala, ar fi dispus desfacerea contractului individual de munca al unui salariat fara a mentiona la temeiul de drept, pe langa alte art. din Codul muncii si art. 61 lit. b din acelasi act normativ; n-ar fi absurd?
eu am citit printr-o revista ca este lovita de nulitate decizia in aceasta situatie; :(
imi pare rau pentru vestile astea, dar e bine sa stii ce riscuri sunt;
citeste practica, te poate ajuta..........

si poate ai bafta :)

danutza

Post by danutza » 19 Sep 2005, 09:23

:-( :-( :-(

mai stii, poate noi avea noroc!

danutza

Post by danutza » 20 Oct 2005, 10:05

vesti bune in litigiul de munca expus in acest topic :lol:

instanta decide: respinge exceptia nulitatii absolute a deciziei de desfacere disciplinara a cim

maxxim

Post by maxxim » 20 Oct 2005, 10:10

De acum vei sufla si iaurt! Sunt sigur! :cafea:

Oricum :aplauze:

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

danutza

Post by danutza » 20 Oct 2005, 10:23

suflam, sa traiti! :lol:

oricum, sunt happy pennca instanta a motivat exact cum am zis eu;

daca voi pierde pe fond, asta e! sanatate si-un praz verde, dan frica mi-a fost sa nu pierd pe exceptie! ar fi fost urat!

n-ar trebui nici pe fond sa pierd pentru ca, zic eu, instanta nu poate sa aprecieze gravitatea faptelor savarsite de angajati

multumesc tuturor pentru opinii si sfaturi!

o zi usoara sa aveti!

defectu

Post by defectu » 20 Oct 2005, 14:20

Am intrat cam tarziu pe acest topic. Daca mai urmaresti acest subiect, poti gasi informatii detaliate pe site ITM Constanta - Formulare, de unde am "cules" si eu formularul de mai jos - in speranta ca te va ajuta:

S.C. .........................
SEDIUL SOCIAL ............................
NR. TELEFON ...............................
C.F./CUI ........................................
J13/ ...............................................

DECIZIA NR. ................ / ................
de incetare a contractului individual de munca
din initiativa angajatorului (disciplinar)

Avand in vedere prevederile regulamentului intern cu privire la regulile de disciplina a muncii in societate si raspunderea ce revine salariatilor in cazul nerespectarii acestuia,
Avand in vedere ca salariatul ............................................ a luat la cunostinta in data de .....................,conform ....................................., conform ....................................(1) de obligatiile ce-i revin in acest sens,
Luand in considerare ca la data de ...................................... dna/dl .............................................. a savarsit abaterea disciplinara constand in ...................................................................................................................................(2) iar administratorul societatii comerciale a luat la cunostinta de aceasta la data de .................................... .
Avand in vedere ca prin fapta savarsita s-au incalcat prevederile art. ................ din ................................... (3).
Avand in vedere ca cercetarea disciplinara prealabila a fost efectuata in perioada ............................,rezultand culpa salariatului in savarsirea abaterii disciplinare,apararile formulate fiind inlaturate intrucat .........................................
........................................................................................................................................................................................... .
Avand in vedere ca cercetarea disciplinara prealabila nu s-a putut efectua,deoarece,desi a fost convocat in scris conform ................................................. (4) salariatul nu s-a prezentat la data,ora si locul fixat,neinvocand un motiv obiectiv in acest sens

In temeiul Legii nr. 31/1990,privind societatile comerciale,reprezentantul legal al SC ...................................... emite urmatoarea

DECIZIE:

Art.1 Incepand cu data de .......................... inceteaza contractul individual de munca nr. ................ / .............. al dnei/dlui ...........................................,in temeiul art.58 coroborat cu art.61 lit. a) din Codul Muncii.
Art.3 Prevederile prezentei decizii vor fi aduse la indeplinire de conducerea societatii.
Art.4 Cu drept de contestatie in termen de 30 zile calendaristice de la data comunicarii la instanta de judecata in circumscriptia careia isi are sediul angajatorul(5).

REPREZENTANT LEGAL
(nume,prenume,semnatura,stampila societatii)
Dovada comunicarii :
Data si semnatura salariatului sau
confirmare de primire - data postei

(1) Se va mentiona modalitatea concreta de informare,asa cum s-a stabilit prin regulamentul intern sau prin contractul colectiv de munca
(2) Se descrie fapta respectiva
(3) Conform contractului colectiv de munca sau regulamentului intern
(4) Se va consemna nr. adresa,nr. recipisa posta
(5) Pentru angajatorii care au sediul in judetul Constanta,instanta de judecata competenta este Tribunalul Constanta
Desfacerea disciplinara a contractului individual de munca fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile,conduce la nulitatea absoluta a sanctiunii aplicate.
Aplicarea sanctiunii disciplinare se face prin decizie in termen de 30 zile calendaristice de la data la care angajatorul a luat la cunostinta de savarsirea abaterii disciplinare.

indian

Post by indian » 24 Oct 2005, 01:02

multumesc. Memorat !

Post Reply