Este posibila cedarea dreptului de mostenire in fata unui notar sau prin hotarare judecatoreasca in cazul in care mostenitorul nu a intrat in posesia mostenirii (in cazul de fata fiind vorba de mostenirea dupa mama, aceasta fiind inca in viata)? Nu cred, personal, dar v-as fii recunoscator pentru raspunsurile dumneavoastra.
I.
Cedarea dreptului de mostenire
Tu vrei sa renunti la mostenirea mamei tale nu?
Dreptul de optiune succesorala nu poate fi exercitat sub nici o forma de catre prezumtivii mostenitori decat din momentul deschiderii mostenirii cand devin succesibili. "Iar succesiunile se deschid prin moarte".
Am o intrebare, in favoarea cui vrei sa renunti???
Dreptul de optiune succesorala nu poate fi exercitat sub nici o forma de catre prezumtivii mostenitori decat din momentul deschiderii mostenirii cand devin succesibili. "Iar succesiunile se deschid prin moarte".
Am o intrebare, in favoarea cui vrei sa renunti???
Multumesc Dellutza:), deci asa stau lucrurile, banuiam. Da, TREBUIE sa "renunt" la mostenirea mamei mele. Treaba e mai complicata ...sa zicem. Parintii mei nu au facut partajul , sunt divortati din 1982 (sic!), eu am locuit cu tatal meu in acest apartament care tebuia sa "intre" la partaj............dorim sa vindem, sa mai punem ceva si sa luam o casa......am deschis proces de partaj in numele tatalui meu, pe cheltuiala mea pentru a pune in sfarsit lucrurile la locul lor. Ei bine, mama vrea o tranzactie: eu sa-i "dau in scris" ca cedez dreptul de mostenire din partea ei, ea sa-i cedeze dreptul ei de proprietate asupra apart, tatalui meu. Cam tras de par, nu?:)) Banuiam ca esta asa cum ai spus tu, asa ca am acceptata sa "cedez" acest drept. prima infatisare este in octombrie acum. Pentru cine? Pentru Andrei, baiatul meu de 9 ani care sufera de paralizie cerebrala..................la bloc nu este un mediu potrivit pentru un copil "special"..e bine sa aiba curte, etc....
Dellutza, da, asa este, mostenirea este destul de consistenta: 2 appart, pamant cu casa la Piatra Neamt, masina.......etc. Mai am o sora vitrega care va fii pe "rol" la mostenire asa ca-ti cam inchipui cum e. Am un avocat care e drept ca mi-a spus sa-i dau semnatura de cedare, ca oricum e degeaba, in acest fel, evident se scurteaza procesul de partaj. Vroiam doar sa fiu sigur... uimitor este ca mama tine foarte mult la aceasta cedare a mea fara sa stie ca nu pot ceda ceva ce nu am inca. Dar sa stii ca e bine asa..........cineva acolo sus ..etc.:) ..........Doar am deschis procesul si fiind in sesiune, nu am apucat sa discut cu avocatul decat o data, cu raspunsul tau in plus sunt insa linistit.
Ciudata lume, oricum, sa nu mai vorbesc de parintii care nu se simt parinti si nu numai. Iti doresc un week-end placut
I.
Ciudata lume, oricum, sa nu mai vorbesc de parintii care nu se simt parinti si nu numai. Iti doresc un week-end placut
I.
de tranzactia voastra tb sa tina cont instanta, si ma indoiesc ca o sa inghita aceasta galusca cu renuntarea la o succesiune nedeschisa.
Mama ta vrea aceasta "cedare" caci a gasit un notar smecher, care o sa-i ia niste bani aiurea (in cazul in care veti merge la notar pt "cedare").
Sa ne spui finalitatea spetei.
Mama ta vrea aceasta "cedare" caci a gasit un notar smecher, care o sa-i ia niste bani aiurea (in cazul in care veti merge la notar pt "cedare").
Sa ne spui finalitatea spetei.