Ipoteza:
Se dau niste reincadrari ale unor functionari publici (conform OUG 92/2004), prin dispozitia angajatorului (institutie publica), pe baza statului de functii aprobat de ordonatarul principal de credite (Consiliul Judetean), stat care la randul sau se bazeaza pe un aviz eliberat de ANFP. Functionarii sunt reincadrati cu un salariu mai mic in ianuarie 2005 fata de decembrie 2004, motivatia fiind ... asa scrie in avizul ANFP.
Intrebare:
Se poate ridica exceptia de nelegalitate a avizului in timpul procesului dintre functionarul public si institutia publica, respectiv intre functionar si ordonatorul principal de credite? Care sunt partile ce se prezinta in fata Curtii de Apel, la suspendare: functionarul, institutia publica / Consiliul judetean (sunt doua procese distincte) si ... Atat sau este citat si ANFP-ul, ca autoritate al carei aviz este atacat pentru nelegalitate? Daca mai sunt necesare lamuriri, le ofer cu placere!
Exceptia de nelegalitate in cazul unui AVIZ eliberat de ANFP
eu cred ca nelegalitatea poate fi invocata si pe cale principala nu numai pe cale de exceptie ca asa scrie la lege. In atare imprejurare te judeci separat cu ANFP si faci procedura pralabila.
Poti invoca nelegalitatea si pe cale de exceptie in cadrul procesului tau si scapi de procedura prealabila insa ceri introducerea in cauza a ANFP ca emitent al avizului.
Poti invoca nelegalitatea si pe cale de exceptie in cadrul procesului tau si scapi de procedura prealabila insa ceri introducerea in cauza a ANFP ca emitent al avizului.
Slava Domnului ... Da Doamne!
Slava Domnului ca am avut insoiratia de a ataca si avizul (dand in judecata si ANFP, ca emitent al aviyului), respectand procedura prealabila. In acelasi timp, am dat in juecata si angajatorul care a dat dispozitia de reincadrare, dar si ordonatorul principal de credite (Consiliul Judetean) pentru aprobarea unor state de functii gresite (din punctul nostru de vedere). Astfel, in prezent avem la Curtea de Apel 3 procese diferite, cu trei persoane juridice diferite, care au legatura insa cu acelasi aviz. Doua procese sunt in urma suspendarii dispuse de Tribunal urmare a invocarii exceptiei de nelegalitate, iar al treilea este actiunea directa de anulare a respectivului Aviz. Ce credeti ca se va intampla in continuare? La ce trebuie sa ma astept? Cum pot sa ma apar cat mai eficient?
Multumiri anticipate!
Multumiri anticipate!