autorizatia de constructie

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
mariuca

autorizatia de constructie

Post by mariuca » 21 Sep 2004, 21:22

Am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva ii multumesc.
Locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj, iar acum in toamna m-am hotarat sa-mi repar acoperisul care este intr-o stare degradata, insa nu pot sa ajung pe partea cu pricina deoarece vecinii din perete si-au construit cu autorizatie de la primarie un pod prevazut cu usa de acces pe partea acoperisului care vreau sa-l repar. Nu-mi dau voie sa trec prin pod ci doar in prezenta lor (precizez ca acestia si-au depozitat diferite bunuri in acel pod), iar eu sunt practic obligata sa ma supun programului lor de lucru sau chefului lor de a-mi permite sa ajung pe partea cu pricipa in vederea repararii. Ei sustin ca autorizatia de constructie pe care au obtinut-o de la primarie le acorda un drept de proprietate asupra podului construit pe acoperisul blocului... asa este?
Din cate stiu eu acoperisul blocului este proprietate comuna a tuturor locatarilor, cu alte cuvinte fiecare proprietar din bloc are o cota indiviza din acel acoperis. Acesti vecini imi ingradesc un drept, acela de a ajunge pe partea cu problema, este un abuz ce fac ei.....
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac... Daca sparg lacatul si intru ma pot actiona in justitie?
Va multumesc anticipat

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 23 Sep 2004, 14:16

daca spargi lacatul si intri asa este, te pot actiona in instanta si chiar cu sanse de castig.
nu cred ca au dobandit vreun drept de proprietate asupra podului, asa cum spui podul este proprietate indiviza, mai exact in indiviziune fortata si perpetua.
daca insa ei continua sa sustina ca sunt proprietari sa faca bine sa repare acoperisul pe partea aceea si asta ar fi un motiv pentru care sa-i actionezi tu pe ei in instanta, sa-i blige instanta sa repare acoperisul sau sa te autorizeze pe tine sa-l repari, cu penalitati pentru ei usturatoare pe zi intarziere daca nu-si indeplinesc obligatia (de a repara sau de a-ti permite accesul)
mai poti de asemenea sa sesizezi primaria despre faptul ca ocupa ilegal podul dar nu stiu daca astia se baga (numai daca nu or fi construit vreun perete ceva si prin pod fara autorizatie de constructie)

mariuca

Post by mariuca » 24 Sep 2004, 12:02

Multumesc attorneyatlaw pentru raspuns.
Intre timp au reusit sa rezolv partial problema, cu ajutorul politiei.
Vreau sa-ti mai spun ca daca spargeam acel lacat de la gura de acces (proprietate comuna a tuturor locatarilor blocului) nu prea aveau castig in instanta deoarece eu puteam invoca dreptul de proprietate comuna, singura chestie cu care ma puteau prinde si de care ma temeam ar fi fost aceea ca acesti vecini au depozitat in acel pod diferite bunuri proprietate privata a lor, deci ma puteau acuza de furt atat. Chiar ei la un momendat au precizat ca "daca sparg lacatul, seara o sa fie politia la mine la usa".....
Pe de alta parte acele bunuri depozitate in pod nu se afla pe proprietate privata a lor ci pe proprietatea comuna a blocului, mai poate fi furt in aceasta situatie din proprietatea particulara?
Acel pod dupa cum am putut vedea din autorizatia lor de constructie spunea clar ca nu este loc pentru depozitat.... si era construit mai inalt decat prevedea proiectul...
Dupa cum iti spuneam si mai sus am rezolvat problema partial cu ajutorul politistului de proximitate de la sectia de care apartin care a aplanat conflictul si dandu-mi dreptate "a amenintat" vecinii cu podul, ca daca nu cadem la intelegere va face o sesizare la Inspectia in Constructii sa vina sa verifice daca nu s-a scapat ceva la proiect cand s-a construit acel pod. Trebuia sa actionez asa deoarece un proces ar fi fost de durata iar mie imi ploua in casa....

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 24 Sep 2004, 13:11

ar fi fost furt pentru ca bunurile sunt ale lor indiferent unde le depoziteaza, cu sau fara drept.
in rest foarte bine ai procedat
succes in continuare

mariuca

Post by mariuca » 25 Sep 2004, 07:21

Multumesc pentru urari!

Post Reply