Problema mea dureaza de aproape un an si jumatate. Debitorul are sa-mi plateasca o suma. Garanteaza cu bilet la ordin care este refuzat la plata. Il investesc cu formula executorie si incep minunata procedura de executare silita. Domnul executor (care are exclusivitate pe o zona destul de intinsa) identifica in cele din urma un teren pe care pune sechestru si pe care noi, in calitate de creditor, alergam sa-l inscriem la cartea funciara. In fine, pana acum, au avut loc 3 licitatii. Urmeaza a patra. Aflam ca debitorul are de platit si la stat cate ceva. La cea de-a treia licitatie s-a prezentat cineva, caruia ii spusesem ca poate achzitiona terenul la cel mai mare pret oferit.
Creanta noastra a ajuns la aprox. 250 mil. lei (cheltuieli de executare, dobanda legala si debit). Terenul a fost evaluat (cineva din zona zice supraevaluat) la aprox. 600 mil lei. Pana la cat poate scadea pretul?
Ce se intampla daca in publicatia de vanzare executorul a trecut o suma mai mica decat am eu de recuperat?
Orice mana de ajutor va fi binevenita. Multumesc
Executare cu cantec
De la a 2-a licit. in sus, imobilul se poate vinde la cel mai bun pret oferit. Conf. art.509 al.5 C.pr.civ, vanzarea se poate face chiar daca se prezinta o sg. pers. care ofera pretul de la care incepe licitatia. daca insa se prezinta 2 pers, teoretic , imobilul se poate vinde si sub pretul de incepere al licitatiei (adica cel mai bun pret oferit care ar putea fi, de ex. si 10 lei).
In calitate de creditor urmaritor, poti participa la licitatie si sa-ti adjudeci imobilulul, in contul creantei, insa nu la mai putin de 75% din valoarea de evaluare a imobilului (art. 510 C.pr.civ)
In calitate de creditor urmaritor, poti participa la licitatie si sa-ti adjudeci imobilulul, in contul creantei, insa nu la mai putin de 75% din valoarea de evaluare a imobilului (art. 510 C.pr.civ)