sa vorbim despre barou

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
zavalita

Post by zavalita » 26 Sep 2005, 18:05

Cum?Foarte simplu:din regulamentul comisiei de examen pentru admitere din 2004,am intrebat,ramane acelasi.Acest regulament cred ca este intocmit de fiecare barou in parte,respectand directivele unbr.

razvan_c

Post by razvan_c » 26 Sep 2005, 20:36

Destul de ciudat: subiectele pt examen nu acopera destula materie din programa :?:

zavalita

Post by zavalita » 26 Sep 2005, 21:29

People are strange........."subiectele pt examen nu acopera destula materie din programa " 8O
Dar ce vroiai mataluta,sa ai toata materia?Asta se numeste "excelenta".
Jos palaria!

adi_avo

Post by adi_avo » 26 Sep 2005, 22:02

Sunt subiecte care nu acopera tematica 100% =n ca nu trebuie sa inveti toata tematica ci doar subiectele... banuiesc ca nu vor da subiect6e din "afara subiectelor" :lol:

jus2001

Post by jus2001 » 27 Sep 2005, 08:53

Va anunt ca anul trecut la probele orale picau subiecte care nu erau in lista, dar care acoprereau tematica. Scuza ca acea intrbare nu era in lista de subiecte nu era primita.

hanaya

Post by hanaya » 27 Sep 2005, 09:32

am si eu o mare curiozitate, daca ma poate ajuta cineva....daca treci de acest examen, cam cum se deruleaza restul? trebuie presupun sa renunt la actualul loc de munca si 2 ani de zile sa traiesc......din ce?
sper sa nu par stupida cu aceasta intrebare, insa nu prea am de unde obtine aceste informatii, voi sunteti singura sursa. multam

adi_avo

Post by adi_avo » 27 Sep 2005, 09:39

Pai traiesti din salariul pe care ti-l da, daca ti-l da , maestrul(adik minim pe eco) + oficii.

alcali

Post by alcali » 27 Sep 2005, 10:03

stiti cumva... proba orala se sustine pentru fiecare materie din examen(adica civil -scris si oral,penal-scris si oral,etc)..sau numai pt organizarea profesiei de av., asa cum am auzit? :grin:

hanaya

Post by hanaya » 27 Sep 2005, 10:28

voi cum v-ati descurcat? ma refer la cei care sunt deja avo?

razvan_c

Post by razvan_c » 27 Sep 2005, 10:31

Unde mai pui ca sunt unele subiecte de o generalitate dezarmanta si pe de alta parte iti poate cadea un subiect de tipul: "Incetarea capacitatii de folosinta a persoanei fizice". La asta cate "pagini" poti sa mai scrii? :(

razvan_c

Post by razvan_c » 27 Sep 2005, 19:42

Ati vazut topul avocatilor in Evenimentul Zilei? E de coma!!!!! Cica secretul avocatului de succes(in Romania!) este SA NU AI PRIETENI PRINTRE JUDECATORI :-D :-D :-D

Kihgri

Post by Kihgri » 28 Sep 2005, 09:12

Va rog sa ma ajutati intr=o problema . Cum reintra cei care au participat la exam. la INM in posesia dosarului de inscriere??
Am nevoie urgenta de un act din dosar si am telefonat la Buc iar o cucoana de acolo mi-a raspuns nonsalant ca trebuie sa merg la bucuresti pentru a-l lua???!!!!

Daca mai este cineva in situatia mea l-as ruga sa ma ajute cu un sfat.

simmy

Post by simmy » 28 Sep 2005, 10:37

Dosarele au fost trimise la bucuresti , ele nu se returneaza.. din cate stiu ...
Asa ca vei fi nevoita sa treci pe acolo...
Si cine te-a invatat sa depui acte originale?
La orice examen te vei inscrie, depune numai copii, ca nu ti se returneaza nimic ...

razvan_c

Post by razvan_c » 28 Sep 2005, 12:09

Are cineva un model de cerere de primire in profesie? :roll:

vetabeta

Despre barou

Post by vetabeta » 28 Sep 2005, 13:14

Cateva informatii utile despre examnul din noiembrie (asta dupa ce am citi multitudinea de neclaritati pe care mutli le au in legatura cu acest examen)

- se va sustine incepnad cu data de 23 noiembrie in fiecare barou
- nu e nevoie de semnatura, aceasta trebuie obtinuta ulterior (dar nu strica sa va interesati inainte sau sau incepeti sa trimiteti CV-uri; din cate stiu sunt multi avocati care au ramas "liebrin si care au inceput deja sa se intereseze de stagiari)
- anul trecut, cel putin la Cluj, probele orale au fost sustinute la proceduri, restul fiind examene scrise
- referitor la Institutul pentru pregatirea avocatilor de la Bucuresti, pentru a putea urma cursurile acestuia trebuie sa fii deja avocat (cel putin stagiar). Avantajul e ca promovarea acestui examen are ca efect definitivarea in profesie (dupa 1 an de cursuri si sustinerea unui examen).
- intr-adevar, tematica de sustinere a examenului este mai ncuprinzatoare", dar m-am interesat si am aflat ca subiectele vor veni doar din lista de subiecte posibile afisata pe site-ul UNBR
- examenul nu este foarte greu, ci conditia sa ai habar cat de cat de materie (exemple de subiecte date anul trecut la Cluj: Ce cuprinde dosarul pentru inscrierea la concursul de intrare in barou?; Ce inseamna autoritate de lucru judecat?; Infractiunea de talharie; Formele vanzarii etc)

Sper sa va ajute aceste informatii. Spor la invatat si pastrati-va speranta!

Post Reply