divort

Familiei
Post Reply
77wxm

divort

Post by 77wxm » 27 Sep 2005, 11:44

Sper sa-mi acordati si mie ajutor in problema urmatoare:
"Sunt casatorita, am o fiica de 16 ani, sotul este plecat in strainatate de 1 an si 2 luni. A plecat sa lucreze pentru familie.Asa a lasat sa se inteleaga. La 2 saptamani dupa ce a plecat si-a chemat acolo si persoana cu care avea aici o relatie. Eu si copilul nu am stiut nimic. Am aflat de ceva timp, am discutat cu el si vreau sa divortez. De aici se nasc ceva probleme si multe semne de intrebare. El trebuie sa primeasca citatia de divort acolo unde este, apoi ar trebui sa-i cer pensie alimentara pentru fata, dar cum sa-i cer daca nu are contract de munca acolo? Avem un apartament proprietatea noastra. Ce ar trebui sa fac sa nu-l mai primesc sa locuiasca cu noi peste 1,2,3...ani cand el se va reintoarce? Sper sa-mi raspundeti.
Cu multe multumiri

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Sep 2005, 12:03

in principiu ar trebui citat la adresa unde locuieste acum, nu poti evita asta, ceea ce insemna procedura cu strainatatea si termene odata la 6 luni.
Pensia alimentara, in lipsa unei adeverinte de salariu, se va stabili reportat la salariul minim pe economie.
In ce priveste casa e mai complicat. O varianta ar fi sa faci si partajul bunurilor comune, instanta sa-ti atribuie tie casa si sa te oblige sa-i platesti partea lui (sulta) care poate fi destul de mare.
mai ieftin este sa schimbi yala iar cand se va intoarce precum cainele la boratura lui sa nu-l primesti.

Post Reply