Urgent - succesiune / partaj

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
tflr

Urgent - succesiune / partaj

Post by tflr » 02 Sep 2005, 12:15

Buna ziua,

Ne confruntam cu urmatoarea situatie si nu prea stim cum sa procedam.
Mama si-a ingrijit cumnata bolnava de cancer din omenie. Oricum stia ca neavand urmasi le va ramane lor apartamentul ei. Moral nu a putut face inainte vreun act, dar daca ei nu erau de acord s-o ingrijeasca ea urma sa cedeze casa contra ingrijirii, concubinului ei. Cu martori se poate dovedi. Dupa moartea ei, tatal vitreg (nevazator) a mostenit apartamentul, bunica cedand partea ei - singurii mostenitori. Din nefericire, dupa 6 luni tatal a decedat. El are o fiica dintr-o casatorie anterioara si acum la succesiune isi cere toate drepturile desi pana acum nu a interesat-o de tatal ei desi era nevazator. Desi initial ajunsesem la o intelegere s-a razgandit. Credeti ca in instanta, mama ar putea castiga mai mult din acest apartament decat 1/4 ce-i revine acum legal dar nu si moral?

Multumesc.

excalibur

Post by excalibur » 26 Sep 2005, 17:14

N-am inteles prea bine ce ai vrut sa spui dar oricum, un lucru este sigur, fiica vine la mostenirea tatalui singura sau impreuna cu sotul supravietuitor (n-am inteles daca exista sau nu sot supravietuitor).

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Sep 2005, 09:06

cota care ii revine sotului supravietuitor in concurs cu clasa I de mostenitori rezervatari (descendentii) este de 1/4.
Din ce am inteles eu de la tine la succesiunea tatalui tau vitreg vin mama ta (in calitate de sot supravietuitor) si fiica lui.
In aceasta imprejurare ma tem ca nu poate primi mai mult afara doar de cazul in care ar mai fi si alti mostenitori care sa renunte la cota lor in favoarea ei.

Post Reply