Problema este daca o sucursala poate angaja consilieri juridic, avnd in vedere ca sucursala nu are personalitate juridica.
Si nu iau in calcul cazul bancilor care au reglementari speciale.
Daca stau sa ma gandesc toate sucursalele din tara (Petrom,Distrigaz,Electrica) au angajati juristi.
Eu trebuie sa argumentez aceasta chestie (cum ca se poate) si imi trebuie o baza legala.
Voi ce parere aveti despre chestiunea asta?Multumesc anticipat..
Consilier juridic angajat la Sucursala
De principiu Petrom, Distrigaz si Electrica acorda o anumita autonomie sucursalelor proprii si mandateaza directorul acestora pentru anumite activitati.
Trebuie vazut daca directorul sucursalei este mandatat de centrala sa angajeze personalul sucursalei si in caz afirmativ succursala poate, conform mandatatului primit, sa angajeze orice vrea ea.
Trebuie vazut daca directorul sucursalei este mandatat de centrala sa angajeze personalul sucursalei si in caz afirmativ succursala poate, conform mandatatului primit, sa angajeze orice vrea ea.
societatea mama poate mandata (delegare de competenta) sucursala sa angajeze salariati in functiile de nevoile sale. contractele individuale de munca se incheie insa tot pe numele societatii mama avand in vedere ca sucursalele nu au personalitate juridica. de semnat insa va semnat contractul, in numele societatii amma, conducatorul sucursalei imputernicit in acest sens. astfel ca daca exista o astfel de imputernicire sucursala poate angaja orice fel de personal doreste. mandatul de reprezentare a consilierului juridic este dat de societatea mama, avand in vedere ca sucursala nu are personalitate juridica. ideea este ca la nivelul sucursalei conducatorul acesteia poate avea imputernicire din partea societatii mama bazata tot pe delegarea de competenta pentru a da acest mandat de reprezentare.
Din punct de vedere juridic angajator poate fi doar persoana juridica. In aceste conditii, angajatii sucursalei sunt de fapt angajatii persoanei juridice. Ca urmaredirectorul/reprezentantul legal al sucursalei este doar un mandatar al reprezentantului juridic al persoanei juridice.
In limitele mandatului primit- eventual si al fisei de post- el poate antrena societatea in niste raporturi juridice- de munca, comerciale si eventual procesuale.
Din punctul meu de vedere, doar in masura in care dai peste o instanta supercatolica sau pe un adversar care vrea sa tergiverseze o sa ai nevoie de o delegatie de la "centru".
Si mai e un caz- si asta e obligatoriu- in momentul in care sucursala cu pricina e reclamant in vreun dosar. Atunci ai nevoie de un mandat expres din centrala.
Succes.
In limitele mandatului primit- eventual si al fisei de post- el poate antrena societatea in niste raporturi juridice- de munca, comerciale si eventual procesuale.
Din punctul meu de vedere, doar in masura in care dai peste o instanta supercatolica sau pe un adversar care vrea sa tergiverseze o sa ai nevoie de o delegatie de la "centru".
Si mai e un caz- si asta e obligatoriu- in momentul in care sucursala cu pricina e reclamant in vreun dosar. Atunci ai nevoie de un mandat expres din centrala.
Succes.