Ce-i de facut?(Speta-Legea nr.7/1996cu modif.si completarile ulterioare)
Buna seara,tuturor!Va rog,ajutor!
S-a depus cerere de inscriere in cartea funciara,solicitandu-se intabularea dreptului de proprietate asupra unui teren intravilan,dobandit printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti(hotarare definitiva si irevocabila,care a fost anexata cererii de inscriere in copie legalizata,potrivit legii).Ca urmare a deciei curtii de apel,primarul a fost obligat sa emita dispozitie de restituire in natura(potrivit Legii nr.10/2001),a terenului intravilan;dispozitia primarului de restituire in natura a terenului a fost de asemenea anexata cererii.Biroul teritorial de carte funciara a admis cererea ,dar prin incheierea de admitere a dispus inscrierea provizorie a dreptului de proprietate asupra terenului intravilan ci nu intabularea,cu toate ca,in speta,nu erau incidente dispozitiile art.31din lege(potirvit carora:"inscrierea provizorie in cartea funciara se face in cazul dobandiriiunor drepturi afectate de o conditie suspensiva sau daca hotararea judecatoreasca pe care se intemeiaza nu este definitiva si irevocabila.Mi s-a sugerat ca se rezolva printr-o cerere de indreptare a erorii materiale strecurate in incheierea de admitere(art.55) si nu e cazul sa atac incheierea cu plangere potrivit art.52 din lege.Desi nu eram prea convinsa ca e caz de indreptarea erorii materiale am depus la B.C.F. o astfel de cerere;dar,intrucat,s-a tot tergiversat rezolvarea acestei cereri si riscam sa pierd termenul de exercitare al plangerii am formulat si plangere impotriva incheierii.Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?Ce-i de facut?Astept sfaturile voastre!Va multumesc anticipat pentru ele!
Ce-i de facut?(Speta-Legea nr.7/1996)Va rog,ajutor!
Cum e motivata in incheiere inscrierea provizorie?
Dupa noile modificari la L. 7/1996, s-au scurtat considerabil termenele de rezolvare :15 zile de la pronuntarea incheierii dar nu mai tarziu de 30 zile de la data inregistrarii cererii (sper sa nu fi gresit, am scris din memorie).
Eu cred ca intr-un fel sau altul, problema se va rezolva, dar intervine si factorul timp.......
Dupa noile modificari la L. 7/1996, s-au scurtat considerabil termenele de rezolvare :15 zile de la pronuntarea incheierii dar nu mai tarziu de 30 zile de la data inregistrarii cererii (sper sa nu fi gresit, am scris din memorie).
Eu cred ca intr-un fel sau altul, problema se va rezolva, dar intervine si factorul timp.......
Motivarea incheierii este doar aceasta:"vazand referatul asistentului-registrator,in sensul ca nu exista piedici la inscriere,fiind indeplinite conditiile prevazute la art.50din Legeanr.7/1996cu modificarile si completarile ulterioare ",iar in dispozitiv se mentioneaza :dispune admiterea cererii cu privire la imobilul teren intravilan si inscrie provizoriu dreptul de proprietate cu privire la acest teren.Este model tipizat de incheiere.Nu se face nici o referire la art.31 din lege.
Ai dreptate in privinta termenului de emitere al incheierii,dar problema mea e alta.Oricum,multumesc de raspuns.
Ai dreptate in privinta termenului de emitere al incheierii,dar problema mea e alta.Oricum,multumesc de raspuns.