Am nevoie de indrumari

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Danana

Am nevoie de indrumari

Post by Danana » 13 Sep 2005, 08:53

In micul "oras" in care locuiesc apa rece se opreste ,in fiecare zi, intre 09-12 si 23-05 ,de aproape doi ani ( de apa calda nici nu poate fi vorba).
Raja motiveaza ca ar fi multi neplatnici.In fapt,pompele de apa fiind electrice se incearca o economie de energie electrica (asa mi-a spus cineva neoficial). O directiva scrisa de oprire a apei,din partea directorului nu exista.
Demersurile la primarie sunt fara rezultat(aserviri, compromisuri).
In contract se prevede ca raja se obliga se furnizeze in mod permanent apa.
Eu, ca parte contractanta cu raja , vreau sa-i dau in judecata.
-cerere la tribunal, sectia com.
-obiect: obligarea la executare corespunzatoare a contractului, cu daune cominatorii ?
Ce credeti ca as putea obtine ? Furnizarea apei timp de o zi neintrerupt?
Cum ar putea fi obligata raja sa-si respecte contractul?
Ma lupt oare cu morile de vant ?
Cum sa-mi intitulez cerere de chemare in judecata ?

Iertati-ma ca am pus multe intrebari, dar sunt revoltata ca sunt nevoita sa-mi organizez timpul dupa cum curge apa rece si de faptul ca majoritatii concetatenilor mei ii este frica sa deschida gura. :-x :-x :-x

excalibur

Post by excalibur » 13 Sep 2005, 08:58

Vezi ca exista ceva reglementari care prevad obligatia de a furniza apa potabila fara intrerupere.
Explicatia consta in faptul ca apa care se furnizeaza dupa o deconectare este foarte periculoasa pentru sanatate.
Nu stiu exact acum actul normativ dar stiu sigur ca fapta constituia la un moment dat infractiune (nu stiu daca mai exista acea reglementare, dar era ceva cu sanatatea publica).

Danana

Post by Danana » 13 Sep 2005, 09:02

Multumesc mult. Voi incerca sa gasesc. :cafea:

Va rog si alte sfaturi. :floare:

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 13 Sep 2005, 16:03

Te poti inspira din OG 32/2002 privind organizarea serviciilor publice de alimentare cu apa...... aprobata cu modificari prin L 634/2002.
Eu sunt de parere ca din moment ce ai un contract semnat cu furnizorul il poti obliga sa respecte obligatiile contractuale inclusiv prin actionarea in instanta in conformitate cu art.1073 c.civ. Vorbim de o obligatie de a face pe care tu o pretinzi respectata.
:| Vezi ca in domeniu mai exista si o faimoasa "Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala". Te poti plange si lor si, desigur, OPC-ului, ca orice consumator lezat in drepturile sale.....
:evil:

Danana

Post by Danana » 13 Sep 2005, 16:13

Am facut o sesizare la OPC . Nu astept o rezolvare pt. ca stufoase sunt rudeniile prin administratie si politica.
Daca fac o cerere pe comercial cum poate obliga instanta la respectarea unei obligatii care se executa succesiv.

Post Reply