Multumesc pentru adresa de web! Este interesanta, dar as prefera pagina mea de web: pentru client una e sa cumpere un produs direct de la "sursa" si alta e sa-l ia de pe o pagina de shopping...
Probabil ca banii pe care i-as obtine eu si prietenii mei trebuie declarati in "declaratia de venit global" sau cum se numeste, nu?
Nu era vorba de protectia programelor: pana la urma toate programele pot fi sparte (de cine se pricepe). Problema era ca, inainte sa pot sa vand ceva, trebuie sa imi apartina, deci trebuie sa am drepturi de autor, dar nu stiu ce institutie se ocupa de asa ceva, poate stie cineva vreo adresa?
Apropo, trebuie sa am o firma ca sa pot sa vand software (sper ca nu! :-| ) sau pot sa-l vand si ca persoana fizica? Am inteles dupa un site din strainatate ca sunt foarte multe avantaje sa inregistrezi un produs pe o firma, nici nu trebuie ca firma respectiva sa aiba angajati (in felul acesta nu este necesara plata salariilor, taxelor, asigurarilor de sanatate...) ci doar un "ofiter" ce reprezinta firma sau ceva de genul asta, dar nu stiu daca e posibil asa ceva la noi?
Cat despre taxele pentru software, iarasi, daca stie cineva ceva concret spuneti-mi si mie! Din cate stiu, sunt anumite scutiri si reduceri pentru producatorii de software din Romania, probabil pentru a sprijini dezvoltarea IT-ului si la noi, dar nu stiu sigur...
Chiar nu stie nimeni nimic concret pe tema asta? Ma asteptam totusi la vreo 20 de raspunsuri nu doar la unul...