Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
-
botexe
Va rog sa ma ajutati ..... sunt in afara biroului si nu dispun de material informativ (carti, coduri, etc).
In luna iulie 2001, o hotarare data in prima instanta de tribunal intr-un litigiu comercial era executorie.
Hotararea a fost data fara drept de apel.
Imi puteti indica temeiul legal?
Va multumesc
-
botexe
Am uitat semnul intrebarii. Graba...
Intrebare:
In luna iulie 2001, o hotarare data in prima instanta de tribunal intr-un litigiu comercial era executorie ??
-
Danana
art.720 indice8 (untr.OUG138/2000) Hotararile date in prima instanta privind procesele si cererile in materie comerciala sunt executorii .
art.720 indice9 Pt. hot. jud. data in materie comerciala care se aduce la indeplinire prin ex. silita, hot. purtand mentiunea ca este irevocabila, constituie titlu executoriu,fara efectuarea altor formalitati.
-
Danana
art.720 indice 9 (mod.OUG 59/2001)
-
botexe
In cazul acesta cand se prescrie dreptul de a cere executarea silita ?
La implinirea a trei ani de la data comunicarii hotararii Tribunalului sau de la data cand aceasta a devenit irevocabila ?
-
excalibur
Termenul de prescriptie a executarii silite curge de la data cand hotararea poate fi pusa in executare (de regula de la data cand este definitiva)
-
botexe
Iar am scris prostii...
In cazul acesta, dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la comunicare si nu de la data ramanerii irevicabile a hotararii.... NU?
-
Danana
art.405 alin.2 cpc : Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere ex. silita.
Cand?
La data cand a ramas irevocabila. :)
-
excalibur
La data cand hotarea a ramas definitiva poate fi pusa in executare si de atunci curge termenul de prescriptie.
Daca hotarea este executorie inaiante de a fi definitiva termenul de prescriptie curge de la data cand hotarea este executorie.