cine ma poate lamuri?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
e_spidi

cine ma poate lamuri?

Post by e_spidi » 02 Sep 2005, 13:52

buna ziua!

pentru a-mi completa cunostintele in materie de legislatie v-as ruga sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1.am inteles ca cu putin timp in urma ar fi aparut o lege prin care se permite procurarea masinilor din strainatate (chiar si cele care nu au euro-3) si rularea acestora in romania pe o perioada nederminata fara a fi inmatriculate(pastrandu-si numerele de inmatriculare straine), dar cu conditia de a se plati asigurarea la zi in tara in care acestea sunt inmatriculate. v-as ruga sa-mi spuneti daca este posibil acest lucru din punct de vedere legal.
2. in afara de agentii de circulatie (cei apartinand POLITIEI RUTIERE) mai pot efectua controale si aplica amenzi si alti agenti de politie?(ma refer aici la agentii de ordine, apartinand sectiilor de politie) va intreb aceasta, deoarece numerosi prieteni au fost opriti de agenti apartinand sectiilor de politiei(NU POLITIEI RUTIERE) si controlati la acte si la starea de functionare a autovehiculului(verificau daca le functioneaza semnalizarile, stopurile, farurile, etc)
3.este permisa instalarea si functionarea sistemelor si montajelor de tip "DETECTOARE-RADAR"pe autovehiculele ce circula pe drumurile publice? dar a celor tip "ANTI-RADAR"?

multumesc anticipat!
cu stima: Paul Daniel Soare

aiurel

Post by aiurel » 04 Sep 2005, 08:24

Folosirea dispozitivelor antiradar nu este legala.
Pentru a putea circula cu o masina inmatriculata in strainatate pe o perioada mai lunga de 30 de zile ai nevoie de o imputernicire din partea proprietarului autovehiculului.
In cazul in care tu ai achizitionat un autovehicul esti obligat sa-l inmatriculezi.
Constatarea abaterilor cu privire la defectiuni ale masinii se face de catre angajatii Registrului Auto Roman. Acestia vor fi insotiti de catre agenti de circulatie deoarece ei nu pot opri vehiculele in trafic.

Post Reply