despre revendicare

Discutii privind procedura civila
marriadellia

Post by marriadellia » 30 Aug 2005, 09:22

da, asta e o problema destul de delicata, bunicul nu mai traieste, acel teren nu l-a folosit nimeni, deci nu poate fi vorba nici macar de uzucapiune. Ma gandeam sa citez prin publicitate mostenitorii celui care i-a vandut bunicului terenul, pentru ca nici vanzatorul nu mai traieste, iar ei nu ar putea face dovada ca sunt proprietari acolo, actele fiind la noi. Ar fi o sansa asa?

excalibur

Post by excalibur » 30 Aug 2005, 10:30

Fara un titlu valabil nu poti introduce actiune in revendicare.

aho

Post by aho » 30 Aug 2005, 12:37

De ce nu se poate o cerere de reconstituire pe legea 18 ? Mie mi se pare a fi singura solutie, dar grabeste-te termenul expira in 22.09.05 .

excalibur

Post by excalibur » 31 Aug 2005, 12:10

Se poate reconstitui si daca terenul a fost "vandut" cu act sub semnatura privata?

aho

Post by aho » 31 Aug 2005, 12:19

Daca pers.se regaseste in Reg. agricol cu suprafata respectiva, eu zic ca da.
Si totusi ma gandesc ca si la o actiune in constatare, avand in vedere ca in numai in regiunile de CF inscrierea avea efect constitutiv de drepturi.
In Dobrogea nu s-a aplic. D115. La data realizarii acordului de vointa (1950, parca) nu stiu ce AN impunea sub sanct. nulitatii forma autentica.

excalibur

Post by excalibur » 31 Aug 2005, 12:26

Eu imi amintesc ca am cautat odata si am gasit ca pentru terenuri forma autentica a fost ceruta ad validitatem si in acea perioada, dar nu mai stiu acum exact.

Post Reply