OBLIGATIVITATEA statutului UCJ

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
elecktra

OBLIGATIVITATEA statutului UCJ

Post by elecktra » 30 Aug 2005, 13:45

Am vazut de multe ori juristi apostrofati in plina instanta pentru ca nu poarta roba iar acum, mai nou, a luat amploare zvonul conform caruia daca nu esti inscris in UCJ nu ti se mai ia in calcul vechimea.
In leagea cons. j. scrie clar ca este considerata vechime, fara a exista o asemenea conditie.
Deci avem o lege si un statut al UCJ. in lege scrie ca se pot asocia in structuri judetene....pe ramri sau pe domenii de activitate, deci nu-i obligatorie inscrierea in UCJ iar daca nu este inscris in UCJ ci la o alta asociatie atunci nu-i este aplicabil statutul deci nu poate fi obligat sa poarte roba!
Mai mult chiar UCJ zice ca pentru ca sa se vada efectele inscrierii obliga firma sa mareasca salariul cu 40% :roll: prin magie sau cum?

excalibur

Post by excalibur » 30 Aug 2005, 13:53

Eu nu am avut probleme la nici o instanta si am fost inclusiv la ICCJ.
Daca as avea, as ruga sa se consmenze incidentul in incheierea de sedinta si as contesta masura.

wittmann

Post by wittmann » 30 Aug 2005, 15:15

Chestia cu roba am vazut-o la Galati, la Curtea de Apel: Mai multi juristi in sala, unii inscrisi in UCJ, altii in alte asociatii. Primul dosar; instanta intreaba: "Legitimatia de consilier juridic... Sunteti inscris in Uniunea Juristilor! De ce nu aveti roba?" Urmatorul dosar: "D-voastra?... A, sunteti la Asociatia Juristilor etc... D-voastra n-aveti nevoie de roba!"
:-D :-D :-D

aiurel

Post by aiurel » 30 Aug 2005, 19:46

Pai exista mai multe asociatii?
Care este diferenta intre ele?

serafim

Post by serafim » 30 Aug 2005, 22:57

dupa cate stiu eu Bancile au asociatia lor pe tara pt. juristi si la fel cooperatiile dar, cred ca sunt afiliate la UCCJR

Pe mine in martie m-a intrebat de sanatate la ICCJ Buc de legitimatie si roba si mi-a cerut ca la termenul urmator - sa am roba- dupa care a specificat...la procesul urmator ce-l veti avea ( termen atunci am primit pe anul asta in 5 sept., dar mai aveam termen in apr. tot acelasi presedinte.... :?

pe la noi cine nu are roba....are roaba... :grin:

elecktra

Post by elecktra » 31 Aug 2005, 10:02

Restul sociatiilor sunt contituite pe diferite criterii dar nu sunt afiliate la UCJ. Practic UCJ-ul nu-i obligatoriu, nu-i stabilit prin lege. Eu nu gasesc normal sa se intample asa. De asemenea nici nu-mi pare normal sa se apuce fiecare jurist sa explice onoratei instante cum ca legea-i lege, statutul, statut si fiecare are alta arie de aplicare, practic daca un jurist este afiliat la nu stiu ce asociatie din nu stiu ce domeniu nu-i este aplicabil statutul UCJ-ului. Gresesc eu??? daca da va rog sa ma corectati ptr. ca nu-mi place sa mor...asa :-P

Post Reply