Pot forta un martor sa depuna marturie?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Razvan79

Pot forta un martor sa depuna marturie?

Post by Razvan79 » 26 Aug 2005, 08:38

Desigur din punctul meu de vedere e o aberatie dar nefiind jurist va rog sa-mi confirmati sau infirmati.
Sunt hotarat sa inaintez o actiune de divort.
Un "prieten" care cunostea f bine situatia si caruia i-am cerut sa-mi fie martor mi-a spus la inceput ca e de acord sa ma ajute,dar ierim-a sunat sa-mi spuna ca nu este posibil pt ca el va fi vicepresedinte la un club sportiv(arte martiale) si statutul acestui club nu ii permite acest lucru.

Ce parere aveti????

excalibur

Post by excalibur » 26 Aug 2005, 09:01

Sunt anumite religii care intezic juramantul, dar de cluburi sportive, n-am auzit :grin:

Razvan79

Post by Razvan79 » 26 Aug 2005, 09:16

El mi-a spus nu poate din cauza statutului iar Presedintele clubului a spus ca are alte treburi cu el la judecatorie si nu ar fi bine sa mai apara ca martor.

Stiu ca e o aberatie, dar este persoana care cunoaste cel mai bine situatia.
As putea sa-l fortez oarecum cumva legal.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 26 Aug 2005, 17:22

Poti sa-l fortezi, in sensul ca,dupa ce il propui martor in instanta,daca nu se prezinta este pasibil de amenda sau aducere cu politia (mai rar). Dar atunci risti sa vina si sa ridice din umeri nnnu stiunn,nnnu-mi amintescnn si astfel sa-ti compromiti probatiunea.
Exista insa posibilitatea si ca instanta sa zica nntreaba ta,te descurcinn si atunci ramai fara martori deloc.

wittmann

Post by wittmann » 26 Aug 2005, 17:41

Cea mai buna solutie este sa te duci la el si sa-i bati obrazul. Pentru ca povestea cu "n-am voie sa fiu martor" e de doi bani. Cred ca ar trebui sa analizezi cam ce fel de prieten iti este....

paisie

Post by paisie » 27 Aug 2005, 10:52

Cel mai probabil a discutat cu altii care l-au sfatuit sa nu se bage in asa ceva pentru ca un proces dureaza mult, ca nu trebuie sa se bage intre voi doi etc. Deci mai mult ca sigur nu vrea sa fie martor nu ca nu poate ci ca nu doreste acest lucru.
Iar treaba cu nu poate din cauza functiei e un motiv de 2 lei ce e cumva avocatul partii adverse???? Cauta si tu alti doi martori si un avocat bun si totul se rezolva.

Post Reply