ma ajutaaa cineva?????
ma ajutaaa cineva?????
am avut o relatie...de scurta durata...a venit si ma anuntat cind avea 4 luni ca e insarcinata.. tot ok.. cu o luna inainte sa nasaca mia zis ca nu este al meu si ea sia facut o noua relatie ....dupa 3 lunide la nastere am aflat ca copilul a fost infiat de parintii ei....eu cind mam intors in dupa 4 ani mam intors in tara am reluat relatia ...copilul este al meu nu pot nega asta acum rel;atia sa sfirsit si imi interzice mama(bunica ) lui sa mai vad copilul..... ce pot face ...... aveti vreun sfat? precizez ea nu a fost casatorita si nu a fost altcineva sa recunoasca copilul .... nici la oara actuala nu este posibil ea la infiere sa fi declarat ca nu stie care este tatal sau cine stie ea a zis ca a facut tot sub influenta parintilor dar nu stiu sigur.. daca se dovedeste ca eu sunt tatal natural am sanse sa obtin dreptul de vizita?
In primul rand ar trebui sa afli daca mama copilului s-a casatorit inaite de nasterea acestuia, deci daca copilul are statutul de copil din casatorie sau din afara ei.. Daca este copil din afara casatoriei,ai posibilitatea sa mergi la starea civila si sa declari ca recunosti paternitatea respectivului copil.In situatia in care facand declaratia ai surpriza sa afli ca a fost cineva mai hotarat decat tine, deci ca un alt barbat a recunoscut deja paternitatea ai posibilitatea sa introduci o actiune de contestare a recunoasterii de paternitate conform art.58 alin 1 C.fam. Actiunea este imprescriptibila, adica nu esti limitat sa o introduci intr-a anumita perioada.
Daca mama copilului a avut "inspiratia"
sa se casatoreasca inainte de nasterea copilului, opereaza o prezumtia de paternitate pe care nu ai posibilitatea legala sa o inlaturi...In cazul in care ajungi sa introduci actiune in instanta sfatul meu este sa te adresezi unui avocat, eventual unuia specializat in dreptul familiei
Daca mama copilului a avut "inspiratia"

Mai am cateva precizari.... daca reusesti sa ti se recunoasca paternitatea din punct de vedere legal, vei avea si dreptul la relatii cu copilul...
Cat despre actiunea in stabilirea paternitatii despre care scria" indian", ea nu se aplica in cazul tau, este o actiune pe care o poate introduce mama in numele copilului sau copilul atunci cand doreste sa il oblige pe tatal natural sa isi indeplineasca indatoririle legale .[/quote]
Cat despre actiunea in stabilirea paternitatii despre care scria" indian", ea nu se aplica in cazul tau, este o actiune pe care o poate introduce mama in numele copilului sau copilul atunci cand doreste sa il oblige pe tatal natural sa isi indeplineasca indatoririle legale .[/quote]