buna ziua tuturor,
intr-o cerere de despagubire in urma unui accident auto pe care asiguratul o face catre asiguratorul sau se mentioneaza:
- sunt___
- nu sunt____
de acord cu retinerea din despagubire a primei suplimentare de reintregire a sumei de asigurare. Am luat cunostinta ca in caz de neplata a primei suplimentare, pentru urmatoarele daune despagubirile se vor reduce corespunzator raportului dintre suma asigurata ramasa dupa plata despagubirii si suma asigurata inscrisa in polita
Unde asiguratul trebuie sa bifeze situatia pe care o alege.
Intrebarile sunt:
1. care sunt consecintele fiecareia dintre cele doua optiuni pe care le-ar avea asiguratul?
2. ce atitudine ar trebui sa adopte asiguratorul cu privire la plata depagubirii catre unitatea reparatoare si catre cine ar trebui, in fiecare caz in parte sa achite asiguratul prima de reintregire (catre Unitatea reparatoare sau catre asigurator)?.
Astept opiniile voastre!
cerere despagubire auto
Este vorba de revenirea la suma asigurata, se achita la asigurator si atat iar acest RSA in folosul asiguratului.
O data ce a avut loc dauna valoarea automobilului scade proportional cu aceasta, este si normal deoarece masina nu mai este ca atunci cand ai facut asigurarea.
La un alt incident, in cazul in care nu platesti aceasta suma valoarea ramane cea ulterioara accidentului si vei fi despagupit in raport cu ea.
Sfatul meu este sa o platesti pentru ca nu se stie ce se poate intampla si este mai bine sa fii acoperit.
O data ce a avut loc dauna valoarea automobilului scade proportional cu aceasta, este si normal deoarece masina nu mai este ca atunci cand ai facut asigurarea.
La un alt incident, in cazul in care nu platesti aceasta suma valoarea ramane cea ulterioara accidentului si vei fi despagupit in raport cu ea.
Sfatul meu este sa o platesti pentru ca nu se stie ce se poate intampla si este mai bine sa fii acoperit.