Debitor cu activitate suspendata

Discutii privind procedura civila
Post Reply
lauraC

Debitor cu activitate suspendata

Post by lauraC » 10 Aug 2005, 11:13

Ii pot trimite unui debitor care are activitatea suspendata la cerere invitatie la conciliere? Creanta dateaza de pe vremea cand debitorul functiona.

cristinuzza

Post by cristinuzza » 23 Aug 2005, 20:40

si pe mine ma intereseaza chestiunea asta. firesc mi s-ar parea sa poata fi convocati la conciliere, pentru ca societatea/debitorul trebuie sa raspunda pentru obligatiile pe care si le-a asumat cit timp a functionat normal. problema mea e ca stiu unde sa caut un temei legal pentru asta.
asa, daca suspendarea activitatii la cererea societatii ar conduce automat si la "suspendarea" obligatiilor pe care si le-a asumat anterior, s-ar crea cu siguranta premisa unor abuzuri din partea debitorilor - toate societatile ar putea proceda asa pentru a se sustrage de la plata obligatiilor.
pe de alta parte, daca suspendarea activitatii debitoarei duce la suspendarea obligatiilor sale, se poate asimila acest caz unei situatii de forta majora (art. 13 lit. a din D 167/1958) care sa suspende cursul prescriptiei pentru creanta nascuta anterior suspendarii activitatii debitoarei?
va rog, opriti-ma daca vorbesc aici aberatii, dar faceti-o finut, sa nu ma dezintegrez aici de rusine ca am mers pe regulile bunul simt in loc sa scormonesc inainte prin legislatie...
multumesc :floare: :)

danutza

Post by danutza » 24 Aug 2005, 08:29

suspendarea activitatii la cerere nu are nici o legatura cu executarea (voluntara sau silita) obligatiilor deja scadente ale societatii a carei activitate a fost suspendata; eu execut silit o astfel de societate; cum era de asteptat in acest caz, prin conturi n-am gasit nimic, dar asta nu ma opreste sa fac o executare silita imobiliara/mobiliara;

in nici un caz nu se suspenda executarea obligatiilor deja scadente; daca acestea s-ar suspenda, iar prescriptia ar curge (conform decretului, suspendarea activitatii societatii nu constituie caz de intrerupere sau suspendare a prescriptiei), ar fi.... jale;

in concluzie, la treaba: convocare, ccj, executare =n recuperare creante/whatever

Post Reply