AJUTOR-URGENT!!!
AJUTOR-URGENT!!!
zilele de concediu conferite de stat, de exemplu cele 5 zile pt nastere de copil trebuie cerute in scris si aprobate de ctare conducerea firmei? Daca da sau nu, va rog sa-mi spuneti textul de lege care prevede asta. Multumesc mult!
iaca si textul legal:
Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei
Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2005-2006 nr. 2001/2005
din 31/01/2005
Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 1 din 22/02/2005
Art. 61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
a) casatoria salariatului - 5 zile;
b) casatoria unui copil - 2 zile;
c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura;
d) decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor - 3 zile;
e) decesul bunicilor, fratilor, surorilor - 1 zi;
f) donatorii de sange - conform legii;
g) la schimbarea locului de munca in cadrul aceleiasi unitati, cu mutarea domiciliului in alta localitate - 5 zile.
Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei
Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2005-2006 nr. 2001/2005
din 31/01/2005
Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 1 din 22/02/2005
Art. 61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
a) casatoria salariatului - 5 zile;
b) casatoria unui copil - 2 zile;
c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura;
d) decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor - 3 zile;
e) decesul bunicilor, fratilor, surorilor - 1 zi;
f) donatorii de sange - conform legii;
g) la schimbarea locului de munca in cadrul aceleiasi unitati, cu mutarea domiciliului in alta localitate - 5 zile.
mai mentionez ca este vorba despre un mecanic auto, care are sef direct un maistru de grupa, si un sef de service (seful sefilor de grupa) si ca cererile de concediu au fost aprobate de ambii sefi directi, doar de directorul general nu. Unde este prevazut ca directorul general trebuie sa aprobe toate concediile? In ROI-ul nostru nu este prevazut asa ceva? Prevede vreo lege asta?
imi pare rau dar eu cred ca da, ai gresit.
insa nu e vorba aici de aprobare, ca nu putea sa refuze, ci de faptul ca un director trebuie sa aiba cunostinta de ceea ce se intampla oamenilor sai, si unde sunt acestia.
nu cred ca exista act normativ in acest sens, eventual act intern;
insa stii ca sanctiunile sut si urmare a nerespectarii unui act intern.
sorry pentru acest raspuns
insa nu e vorba aici de aprobare, ca nu putea sa refuze, ci de faptul ca un director trebuie sa aiba cunostinta de ceea ce se intampla oamenilor sai, si unde sunt acestia.
nu cred ca exista act normativ in acest sens, eventual act intern;
insa stii ca sanctiunile sut si urmare a nerespectarii unui act intern.
sorry pentru acest raspuns