Investitii cabinet
Investitii cabinet
Am facut niste investitii mai substantiale la cabinet (parchet laminat, etc.)si nu stiu cum sa ma scad. Am inteles ca peste 4 mil. se face prin amortizare... habar n-am... sunt total pe dinafara la chestiile astea....
Domnii contabili.... astept opiniile d-voastra...
Domnii contabili.... astept opiniile d-voastra...
Si mie mi-e groaza ca am cheltuit anul asta ca la balamuc cu diverse dotari si le-am inregistrat pur si simplu la cheltuieli, desi mijloacele fixe se amortizeaza. Voi studia si eu problema si voi reveni cu o parere (a se citi o voi intreba pe soacra-mea care e contabil, ca e tare lung Codul fiscal).
Scuze acum am vazut topicul
Valoarea de intrare a mijloacelor fixe este de la 01.01.2004 15.000.000lei, conf.Hotarare nr. 1553/2003 din 18/12/2003
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 21 din 12/01/2004
Eu n-as inregistra "dotarile" la cabinet ca mijloace fixe ci ca reparatii capitale imobil ma refer aici la (zugraveli, parchet).
Valoarea de intrare a mijloacelor fixe este de la 01.01.2004 15.000.000lei, conf.Hotarare nr. 1553/2003 din 18/12/2003
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 21 din 12/01/2004
Eu n-as inregistra "dotarile" la cabinet ca mijloace fixe ci ca reparatii capitale imobil ma refer aici la (zugraveli, parchet).
Pentru ca asa mi se pare normal.... O zugraveala,schimbare de parchet etc nu are legatura cu mijloace fixe..
Amortizarea se poate face mult mai rapid din cate stiu (s-ar putea totusi sa ma insel) amortizarea se face in 12 luni... Inregistrarea reparatilor capitale se face prin contul "cheltuieli in avans"
Amortizarea se poate face mult mai rapid din cate stiu (s-ar putea totusi sa ma insel) amortizarea se face in 12 luni... Inregistrarea reparatilor capitale se face prin contul "cheltuieli in avans"